Είναι γνωστό ότι τον τελευταίο καιρό λαμβάνει χώρα ένας παραλογισμός που ξεκινά από την ανυπαρξία του συντεταγμένου κράτους.


Και με την αβάντα όλων όσων θέλουν να σπεκουλάρουν για τους δικούς τους λόγους από διάφορες πολιτικές κατευθύνσεις, ο καθένας αποκρύπτοντας πτυχές ενός νεοελληνικού γρίφου.

Η ιστορία λοιπόν ενός νεαρού από τη Ρομ κοινότητα της περιοχής μπορεί να αποδειχτεί διδακτική. Ο 25 χρονος, που έχει ήδη 5 παιδιά, κάποια στιγμή σε δικό του οικόπεδο (το απέκτησε τα τελευταία χρόνια όπως αρκετοί Ρομά) έκανε κάτι που έχουν κάνει πριν από αυτόν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες Ρομά και μη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr, έχτισε ένα μικρό αυθαίρετο σπίτι από τούβλα και με υποτυπώδη σκεπή. Φυσικά, καθώς τα πράγματα στην Ελλάδα έχουν αλλάξει και αφού έχτισαν όλοι από ένα αυθαίρετο τώρα επιδίδονται σε κατηγορίες ο ένας για τον άλλο, υπήρξε αναφορά για το σπίτι του 25χρονου αρκετά σύντομα. Μόλις όμως έφτασε στα αυτιά του ότι πρόκειται να του επιδικαστεί πρόστιμο για την παρανομία, έκανε την έκπληξη και αντίθετα από άλλους στη θέση του, το γκρέμισε μόνος του αφήνοντας μόνο τη βάση!

Η κίνησή του αυτή είτε από το φόβο των συνεπειών είτε από φιλότιμο, άφησε τον ίδιο και την οικογένειά του, όμως χωρίς σπίτι. Όλα αυτά τα πληροφορήθηκαν άνθρωποι του δήμου και σε συνεργασία με επιχειρηματία της περιοχής προσφέρθηκαν να του δώσουν προσωρινά μια σκηνή μεγάλης ποιότητας(δεν παραπέμπει στο γνωστό αντίσκηνο) στο ίδιο χώρο μέχρι να βρουν μια πιο μόνιμη λύση. Πλην όμως απάντησε ότι δεν θέλει να ξαναμείνει σε σκηνή! Και τώρα αναζητείται μια φόρμουλα για να εκδοθεί μια άδεια για λίγα τετραγωνικά, αφού αποφανθούν οι υπηρεσίες για το αν αυτό μπορεί να γίνει και αν φτάνουν τα τετραγωνικά. Σημειωτεόν ότι το οικόπεδό του και το σημείο που έχτισε είναι ακριβώς δίπλα σε ένα υποτυπώδες σπίτι που έχουν οι γονείς του.

Ανεξάρτητα πάντως από τις σχέσεις με τους δικούς του(υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν τα πάνε και πολύ καλά), με το τι θα πουν άλλοι κάτοικοι και τι θα αποφανθούν οι υπηρεσίες, ο 25χρονος(που περιγράφεται σαν ένας συζητήσιμος νεαρός) και μόνο που γκρέμισε το αυθαίρετο κτίσμα του πρέπει να του αποδοθεί κάποια τιμή. Πρέπει να φροντίσουν όλες οι αρχές- και όχι μόνο ο δήμος- να βρεθεί μια λύση για να φτιάξει κάτι ο άνθρωπος να μείνει, προκειμένου να μη γυρίσει στη σκηνή και τη διαβίωση σε όχημα.

Πηγή: agrinionews.gr