Ο Θόδωρος Ζαγοράκης ετοιμάζεται να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ -με τις ευλογίες του Ιβάν Σαββίδη-λίγους μήνες μετά την παραίτηση του, από πρόεδρος της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. >>>


Η πρώτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μετά την έλευση Σαββίδη είναι γεγονός και είναι προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι.
Η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Τούμπας και έχει 3 κύρια θέματα:

  1. Διερεύνηση δυνατότητας εκλογής αιρετής διοίκησης - εκλογή αιρετής διοίκησης.
  2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας και την έκδοση νέων μετοχών με την επιφύλαξη του άρθρου 13α Κ.Ν. 2190/20 και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων στη νέα αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 παρ. 6 Κ.Ν. 2190/20.
  3. Τροποποίηση του άρθρου 7 (μετοχικό κεφάλαιο) του καταστατικού της εταιρείας.

Η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου αναμένεται να έχει ύψος γύρω στα 15 εκ. €, με τον Ιβάν Σαββίδη να έχει δηλώσει στη συζήτηση στο Παλατάκι πως θα συμμετάσχει με ένα ποσό της τάξης των 10.000.000 €.
Αυτό όμως που ουσιαστικά αναμένεται να προκύψει από την σημερινή συνέλευση και να προκαθορίσει και τις μελλοντικές εξελίξεις στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, είναι η πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη να «καθαρίσει» το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη, αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση του ανοίγματος στην ΠΑΕ επί προεδρίας Ζαγοράκη, ποσού ύψους 320 χιλιάδων ευρώ!
Πολλοί παραξενεύτηκαν όλο αυτό το διάστημα από την εμμονή του Σαββίδη, ακόμα και όταν συζητούσε για να εμπλακεί στα διοικητικά του ΠΑΟΚ, να αναφέρεται τόσο συχνά στις συζητήσεις που είχε με τον Ζαγοράκη, ειδικά από την στιγμή που ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ είχε παραιτηθεί και δεν είχε καμιά επίσημη εμπλοκή στα θέματα του ΠΑΟΚ.
Θα προκύψει λοιπόν σήμερα, αν τελικά ο Ιβάν Σαββίδης θελήσει να κάνει άμεσα πράξη τη δέσμευση που ανέλαβε δημόσια απέναντι στον Θοδωρή Ζαγοράκη. «Θα κάνω τα πάντα για να φύγουν οι κηλίδες από τη βιογραφία του» είπε στο τέλος της συνέντευξης Τύπου στο Βελλίδειο ο ιδιοκτήτης του «δικέφαλου».
Ένας τρόπος για την αποκατάσταση του πρώην προέδρου του ΠΑΟΚ είναι μέσα από την γενική συνέλευση να περάσει η πρόταση που είχε γίνει από τη διοίκηση Βρύζα για αναδρομική αμοιβή στον Ζαγοράκη ώστε να καλυφθούν οι περιβόητες 320.000 ευρώ για τις οποίες δεν υπάρχουν παραστατικά. Μια πρόταση που μπορεί να περάσει από μια έκτακτη γενική συνέλευση και στη συνέχεια να επικυρωθεί από την τακτική στα τέλη του 2012.
Αυτό που σήμερα σας αποκαλύπτει το www.difernews.gr, που πρώτο είχε αποκαλύψει την παραίτηση του Ζαγοράκη από την προεδρία του ΠΑΟΚ (http://www.difernews.gr/articles/12-10/podosfairo/29952/apokleistiko-feugei-o-zagorakis-apo-ton-paok/) και στηρίζεται σε πηγές που πρόσκεινται στο στενό περιβάλλον του Σαββίδη, είναι ότι ο ομογενής ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είναι πλέον αποφασισμένος να φέρει πίσω τον Ζαγοράκη και μάλιστα λίαν συντόμως ως πρόεδρο στην ασπρόμαυρη ΠΑΕ. Ο Σαββίδης είχε κάποιους ενδοιασμούς αναφορικά με το πώς θα αντιδρούσαν οι φίλοι του συλλόγου, που συσπειρώθηκαν το 2007 γύρω από τον Ζαγοράκη αλλά πικράθηκαν από την φυγή του και κυρίως από όλα όσα ακολούθησαν και είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά πλέον έχει πειστεί πως αν βγει καθαρός ο πρώην παίκτης και πρόεδρος της ομάδας από την εμπλοκή του στην ιστορία με το άνοιγμα των 320 χιλιάδων ευρώ, ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα τον υποδεχτεί θερμά στην επιστροφή του στον προεδρικό θώκο.
Βέβαια εδώ τίθεται το ερώτημα πως θα αντιδράσει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο Ζήσης Βρύζας, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν πολυαπασχολεί τον Σαββίδη, αν κρίνουμε με τα όσα είπε τόσο στο Βελλίδειο όσο και στο Παλατάκι λίγες ώρες αργότερα, τόσο για τον Βρύζα όσο και για τον Δώνη.