Την 17η Μακεδονική Πλοήγηση διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Λέσχη Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας (ΛΕ.Κ.Α.Μ.) στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. >>>
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από το νέο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης σήμερα Σάββατο το πρωί στις 10:30.

Ο αγώνας αποτελείται από χρονομετρημένες διαδρομές (regularity) και η βαθμολογία του προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου (Ε.Ο.ΦΙΛ.Π.Α.) «Κύπελλο Πολυνίκης». 
Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα κλασικά αυτοκίνητα που θα συμμετάσχουν στο « Ράλι» είναι η ακόλουθη: Άγιος Πρόδρομος, Αρναία, Μεγάλη Παναγιά, Γομάτι, Ιερισσός με τερματικό προορισμό την Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Ο τερματισμός θα γίνει την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στις 14:00, όταν θα γίνουν και οι απονομές.
Το τέλος των φετινών εκδηλώσεων σηματοδοτεί με την εκδήλωση αυτή η αγωνιστική διοργάνωση της Λέσχης Κλασικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας
Η ΛΕ.Κ.Α.Μ. ιδρύθηκε το 1996 είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο. Ασχολείται με τα κλασικά αυτοκίνητα και ανήκει στην Ε.Ο.ΦΙΛΠΑ. (Ομοσπονδία Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου), που αναγνωρίζεται από το Ελληνικό Κράτος ως ο υπεύθυνος φορέας και εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παλαιού Αυτοκινήτου (FIVA). Σκοπός του Σωματείου: η διοργάνωση εκδηλώσεων - αγώνων κλασικών αυτοκινήτων.