Με τραγικό τρόπο έβαλε χτες τέλος στη ζωή του ο 57χρονος πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Τζανής, το όνομα του οποίου φέρεται να περιλαμβάνεται στη λίστα των 36 πολιτικών που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ. >>>

Ο πρώην βουλευτής Μαγνησίας βρέθηκε χτες στις 7.30 το βράδυ απαγχονισμένος στο υπόγειο του σπιτιού του από τη σύζυγό του. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και το ΕΚΑΒ και η σωρός του μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου. 
Η είδηση προκάλεσε σοκ στην κοινωνία του Βόλου, καθώς ο Λ. Τζανής, που τα τελευταία χρόνια ασκούσε τη δικηγορία, κυκλοφορούσε καθημερινά στην πόλη. 
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο λόγος που τον οδήγησε στην αυτοκτονία ήταν η εμπλοκή του στη λίστα με τους «36». Οταν πριν από μια εβδομάδα είχε γνωστοποιηθεί ότι περιλαμβανόταν και το δικό του όνομα σε αυτήν, είχε δείξει ότι αντιμετώπιζε με ψυχραιμία το ζήτημα, αφού είχε προχωρήσει σε μια λιτή δήλωση προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης λέγοντας: «Κάθε έλεγχος δεκτός». Ωστόσο, ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι τις επόμενες μέρες έλεγε στις προσωπικές του συζητήσεις με φίλους του πως δεν μπορούσε να αντέξει για δεύτερη φορά το δημόσιο διασυρμό του. Μάλιστα, κατά πληροφορίες σήμερα σκόπευε να ταξιδέψει στην Αθήνα, προκειμένου να εξακριβώσει εάν όντως υπήρχε έλεγχος του ΣΔΟΕ για τον ίδιο. 
Το όνομα του Λ. Τζανή, ο οποίος αφήνει πίσω του δύο παιδιά, στο παρελθόν είχε αναφερθεί σε τηλεοπτική εκπομπή ως εμπλεκόμενου σε υπόθεση με «φρουτάκια», ωστόσο δεν υπήρξε συνέχεια και δεν έγινε τίποτε άλλο γνωστό σε βάρος του. 
Ο Λ. Τζανής εξελέγη βουλευτής Μαγνησίας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000 και του 2004. Διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης από το Φεβρουάριο του 1999 έως τον Απρίλιο του 2000 και από 13.4.2000 έως 24.10.2001, καθώς και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της υπόθεσης του καζίνου του Φλοίσβου.
___________________________________________________________
από το aggelioforos.gr