Πραγματοποιήθηκε χθες η έπαρση των δύο σημαιών η μία δίπλα στην άλλη της Γαλλίας και της Ελλάδας, στους ιστούς τους, από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Christophe Le Rigoleur. >>>

Η έπαρση των σημαιών έγινε υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Θεσσαλονίκης που ανέκρουσε τους εθνικούς ύμνους των δύο χωρών.
«Στο εξής, οι δύο σημαίες θα κυματίζουν μόνιμα στο όμορφο Πάρκο της Γαλλίας συμβολίζοντας τα αισθήματα των δύο λαών. Σύντομα σε αυτό το σημείο θα τοποθετηθεί και η προτομή της γυναικείας μορφής που είναι το διαχρονικό σύμβολο της γαλλικής δημοκρατίας», σημείωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.
Την ιδιαίτερη συγκίνηση και υπερηφάνεια του εξέφρασε ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Christophe Le Rigoleur, ευχαριστώντας το δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
«Από σήμερα με πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη στην καρδιά της πόλης μας κυματίζουν μαζί, δίπλα-δίπλα οι δύο σημαίες, η γαλλική και η ελληνική, γεγονός που αντιπροσωπεύει τη διαχρονική φιλία μεταξύ της Γαλλίας και της Ελλάδας. Ένα σύμβολο της συμμαχίας των δύο χωρών μας και των δύο λαών μας, που στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα, ιδιαίτερα σήμερα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε στην ευρωπαϊκή ένωση», σημείωσε.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, του Προέδρου του Σωματείου «Φίλοι του Πρασίνου Θεσσαλονίκης», Γρηγόρη Νικολαΐδη και μαθητών του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.