Αίθριο καιρό θα έχει, σήμερα, Κυριακή, στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό έντασης έως 3 μποφόρ. >>>


Γενικά αίθριος είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση αρχικά από τα βόρεια ενώ οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες θα ολοκληρώσουν το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού. 

Ειδικότερα σήμερα (07/10), καλό καιρό περιμένουμε στην Αττική με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 30 βαθμούς Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ, από το απόγευμα νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. 
Αναλυτική πρόγνωση 

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα δυτικά αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος 

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά αραιές νεφώσεις οι οποίες το βραδύ θα πυκνώσουν. Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο τοπικά η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το βράδυ στα βόρεια αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: αρχικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: γενικά αίθριος. Στα ορεινά της Κρήτης τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι-απόγευμα. 
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη τοπικά έως 30 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα 

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.