Σοκ στο Γκντανσκ της Πολωνίας. Δυο γυναίκες, υπάλληλοι σε βρεφοκομείο, βασάνιζαν, αντί να προστατεύουν και να προσέχουν τα μωρά που φιλοξενούνταν εκεί! >>>


Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν οι γονείς αγοριού δύο χρόνων, μετά από λίγους μήνες φύλαξης στο συγκεκριμένο ίδρυμα, διαπίστωσαν ότι το παιδί τους είχε γίνει επιθετικό, οξύθυμο, ξυπνούσε τα βράδια με λυγμούς και το πρωί αρνούνταν να ντυθεί για να πάει στο βρεφοκομείο. Κατάλαβαν ότι κάτι συνέβαινε εκεί κι έκρυψαν, στα πράγματα του παιδιού, μια συσκευή ηχογράφησης.

Φανταστείτε την έκπληξή τους, όταν άκουσαν τι είχαν ηχογραφήσει και διαπίστωσαν ότι, μία από τις υπάλληλους, φώναζε στο παιδί τους και το έβριζε για να κάνει την ανάγκη του!

Φυσικά στράφηκαν στην αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι, δύο από τις υπαλλήλους του βρεφοκομείου κακοποιούσαν, συνολικά, εννέα παιδιά, ηλικίας έξι μηνών ως τριών χρόνων. 

Κατά την έρευνα της αστυνομίας, μία από τις υπαλλήλους αποφάσισε να μιλήσει κι έδωσε ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το τι γινόταν στο ίδρυμα: Οι υπάλληλοι έδεναν τα παιδιά χειροπόδαρα για να μην μπορούν να κινηθούν στους χώρους του ιδρύματος και τα φίμωναν με πανιά, για να μην ακούγονταν οι φωνές τους! Τα τάιζαν με το ζόρι και όταν έφτανε η ώρα του ύπνου τα έβαζαν σε κρεβατάκια χωρίς στρώμα. 

Το βρεφοκομείο έχει κλείσει με εισαγγελική εντολή. Ο ιδιοκτήτης του είναι άφαντος και αναζητείται. Οι δύο νταντάδες βρίσκονται αντιμέτωπες με ποινή φυλάκισης 5 ετών, για ψυχική και σωματική βλάβη ανηλίκων και απαγόρευση εργασίας.