"Αστεία" χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, τη διαπραγμάτευση η οποία, σύμφωνα με το Μαξίμου, ολοκληρώθηκε. >>>

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, εξέφρασε την αντίθεσή του, όχι μόνον για τη διαπραγμάτευση, αλλά συνολικα για την πολιτική στην οποία επιμένει η "τρόικα εσωτερικού", όπως χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση των τριών.
"Παίζεται ένα θέατρο σκιών, ίσως και παραλόγου", δήλωσε. Και πρόσθεσε ότι "η ουσία των μέτρων είναι ότι θα υπάρξει κοινωνικό ολοκαύτωμα. Αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να περάσουν, ουτε από τη Βουλή, ούτε από την κοινωνία".
Στην επισήμανση ότι σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών αν δεν πάρουμε τη δόση "θα πεινάσουμε", ο κ. Αμανατίδης απάντησε πως αυτά "τα λένε εδώ και δύο χρόνια. Λένε ψέμματα. Δε θα είναι αυτά τα τελευταία μέτρα", πρόσθεσε.
Ο κ. Αμανατίδης πρότεινε "πανευρωπαϊκή λύση" στο πρόβλημα. Όπως είπε, θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι πως το πρόβλημα είναι συνολικό και θέλει συνολικές λύσεις, όπως μια διάσκεψη των χωρών του νότου που θα θέσει το πρόβλημα στην ατζέντα και μια κυβέρνηση που να επαναδιαπραγματευτεί. Η κυβέρνηση αυτή δεν διαπραγματεύεται. Ο κ. Σαμαράς ξέχασε τα 18 σημεία κι η Δημοκρατική Αριστερά τα δικά της επτά σημεία", κατέληξε.

Αναστασιάδης: Δεν έχουμε χρόνο
Υπέρ της συνολικής λύσης, από τον ευρωπαϊκό νότο, τάχθηκε, στη ραδιοεφημερίδα του FM100 και ο βουλευτής της ΝΔ στη Β Περιφέρεια Θεσαλονικης, Σάββας Αναστασιάδης, αναπληρωτής γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος.
"Συμφωνώ! Όλος ο νότος πρέπει να συγκροτηθεί σε μία δύναμη για να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Αν παρατηρήσετε τις κινήσεις του Αντ. Σαμαρά, ήδη αυτό γίνεται. Όμως, αυτές οι κινήσεις απαιτούν χρόνο. Και χρόνο δεν έχουμε", απάντησε.
Ο κ. Αναστασιάδης είπε πως "δεν είναι ευχάριστα μέτρα και δεν τα ψηφίζει κανείς με ευχαρίστηση". Αντέτεινε πως "άλλη πρόταση δεν υπάρχει. Τα μέρα είναι επώδυνα, αλλά πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη μας και να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά".
Στην ερώτηση αν θα ψηφίσει τα μέτρα, ακόμη και τα εργασιακά, απαντά: "Βεβαίως και θα τα ψηφίσω. Είναι μονόδρομος. Κι ας κόβεται κι η σύνταξη της αγρότισσας μάνας μου"...