"Εσπευσμένη και ατυχή". Έτσι χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το τέλος της διαπραγμάτευσης. >>>
Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ που συνεχίζεται, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «το κρίσιμο πολιτικό στάδιο της διαπραγμάτευσης όχι μόνον δεν τελείωσε, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» και κάλεσε την κυβέρνηση «να βάλει τα δυνατά της, να αξιοποιήσει όλες τις εθνικές δυνάμεις, να επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup».
«Όταν, άρα, ο κ. Σαμαράς ανακοινώνει την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης για τα μέτρα και τον προϋπολογισμό, εννοεί προφανώς ότι ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις στο επίπεδο της τρόικας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι είναι προφανές, πρώτον ότι «όσα σχετίζονται με την εσωτερική ισορροπία των δημοσιονομικών μέτρων, εξαρτώνται από σειρά κρίσιμων ειδικών ρυθμίσεων, που θα αποσαφηνιστούν στον εφαρμοστικό νόμο» και πως «μέχρι την ψήφιση των ρυθμίσεων αυτών στην Ολομέλεια της Βουλής, υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης χωρίς να αλλάζει ο δημοσιονομικός στόχος».
Δεύτερον ότι τα μέγιστα θέματα της επιμήκυνσης της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους και των κοινωνικών και αναπτυξιακών αντίβαρων θα κριθούν μέχρι το τέλος της κρίσιμης συνεδρίασης τουEurogroup, στις 12 11 σε πολιτικό επίπεδο, ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμικούς της εταίρους, δηλαδή τα κράτη-μέλη, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«H εισαγωγική μου ομιλία ήταν σαφής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ είναι καθαρή και υπεύθυνη και εμπεριέχει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις», σημείωσε.