Αντίθετος εμφανίζεται ο ΕΦΕΤ με τη διάθεση ληγμένων τροφίμων. Ωστόσο σύμφωνα με έγγραφα του Υπουργείου, είχε συμφωνήσει με τη ρύθμιση αυτή>>>
Αντίθετος με την διάθεση ληγμένων προϊόντων εμφανίζεται ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχουν Τροφίμων. Σε ανακοίνωση του, τονίζει μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί να διασφαλιστούν η ποιότητα των προϊόντων και η τιμή πώλησης τους και δεν ύπαρχε έγκριση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΕ για τις αγορανομικές διατάξεις. 
«Λάθος» έχει χαρακτηρίσει την αγορανομική διάταξη ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας, λέγοντας ότι στρέφεται κατά των καταναλωτών. 
Σύμφωνα πάντως με έγγραφα του υπουργείου Ανάπτυξης ο ΕΦΕΤ είχε συμφωνήσει στην συγκεκριμένη ρύθμιση.
Υπενθυμίζεται ότι η αγορανομική διάταξη του ΥΠΑΝ καθορίζει ότι τα τρόφιμα στα οποία δεν αναφέρεται αυστηρά ημερομηνία λήξης όπως γάλα, κρέας κτλ, αλλά υπάρχει η επισήμανση "ανάλωση κατά προτίμηση πριν", θα μπορούν να πωλούνται σε διαφορετικό ράφι με μειωμένη τιμή για ορισμένο χρονικό διάστημα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται.