Εκατοντάδες οι Θεσσαλονικείς που τον παρακολούθησαν, πάνω από 3.000 οι αθλητές που συμμετείχαν, τόσο στα 5000 μ. όσο και στον Ημιμαραθώνιο (21.095 μ.), και πάνω από 600 εθελοντές που εξασφάλισαν την οργανωτική επιτυχία. Έτσι κύλησε, χθες βράδυ, ο 1ος Διεθνής Νυκτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης. >>>

Για την ιστορία: Πρώτος στα 5000 μ. ήταν ο Κύπριος Μάριος Αποστολίδης, που ανήκει στην Ολυμπιάδα Κομοτινής (φοιτά στο εκεί Πανεπιστήμιο) με δεύτερο τον Στάθη Μαυριδόπουλο και τρίτο τον Απόστολο Παύλου του Τρίτωνα.
Στις γυναίκες της ίδια διαδρομής πρώτευσε η Δήμητρα Ιορδανίδου του Ηρακλή με δεύτερη την Γεωργία Σταμούλη του Αγρινίου και τρίτη την Γεωργία Ασημακίδου,
Στον Ημιμαραθώνιο πρώτευσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος του ΓΑΣ Κιλκίς, με δεύτερο τον Δημήτρη Τσιούνη της Πύλης Τρικάλων και τρίτο τον Αντώνη Παπαδημητρίου του Άρη.
Στις γυναίκες του ημιμαραθωνίου η 39 χρονη Βασιλική Καραγεωργάκη του ΣΑΠ Νεάπολης Θεσσαλονίκης, με δεύτερη την Ντάρια Τισένκο του Λαγκαδά και τρίτη την Αθηνά Σταμούλη του Αγρινίου.

Οι διοργανωτές έδειξαν την απόλυτη ικανοποίηση για την επιτυχία των αγώνων και ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος δήλωσε στο ΑΜΠΕ: "Η Θεσσαλονίκη πήρε μια γερή δόση επιτυχημένων αγώνων δρόμου και σ' αυτό βοήθησαν οι εθελοντές, η άριστη οργανωτική λειτουργία και οι πολλές και σημαντικές συμμετοχές. Του χρόνου θα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία, αφού θα έχουμε και μεγαλύτερη συμμετοχή στους δυο δρόμους".



Τι σκοπεύουν, να κάνουν, πλέον οι ίδιοι διοργανωτές, αφού έχουν βάλει τον πήχη τόσο ψηλά (διοργανώνουν και τον Διεθνή Μαραθώνιο "Μέγας Αλέξανδρος"); Το αποκάλυψε, χθες το μεσημέρι, ο κ. Χριστόπουλος, στη Ραδιοεφημερίδα του FM100 και τον δημοσιογράφο Δ. Ασπροπούλη:



"Οργανώνουμε τον Διεθνή Μαραθώνιο για την Άνοιξη. Τον Ημιμαραθώνιο για το Φθινόπωρο. Τώρα σχεδιάζουμε κάτι για το καλοκαίρι. Αλλά πρώτα, θέλουμε να κάνουμε τον Ημιμαραθώνιο θεσμό. Κάτι που μπορούμε να το πούμε από τώρα, μετά από τέτοια συμμετοχή του κόσμου"...
_______________________________________________________________
Οι φωτογραφίες είναι από το exit210.gr