Πάνω από 2.000 κάτοικοι της Φλώρινας συγκεντρώθηκαν, σήμερα, στην κεντρική πλατεία της πόλης, για να διαδηλώσουν κατά της εξομοίωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του πετρελαίου κίνησης. >>>

Οι κάτοικοι της Φλώρινας ζητούν μειωμένη τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω των ειδικών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στη Δυτική Μακεδονία, κάθε χειμώνα.
"Έχουμε οκτώ μήνες το χρόνο κρύο. Ένας κάτοικος Φλώρινας θέλει περίπου 8.000 ευρώ το χρόνο για θέρμανση. Πώς να ανταπεξέλθει με τους μισθούς του σήμερα", αναρωτήθηκε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Φλώρινας, Γιώργος Φιλιππίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη.
Ο κ. Φιλιππίδης υπογράμμισε πως αύριο, αντιπροσωπεία κατοίκων της Φλώρινας θα μεταβεί στην Αθήνα για να επισκεφθεί τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, για να τους ζητήσουν να ληφθει ειδική μέριμνα γι αυτήν την περιοχή της χώρας, όσον αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης. Η αντιπροσωπεία θα ξεκινήσει στη 1 τα ξημερώματα, με λεωφορεία που έχουν μισθώσει φορείς της πόλης.
Στην Αθήνα, οι κάτοικοι της Φλώρινας θα προβούν σε άλλη μία συμβολική διαμαρτυρία: Θα πετάξουν κομμάτια πάγου έξω από τη Βουλή, για να δείξουν το πρόβλημά τους.
Σήμερα, απέκλεισαν, γα δυο ώρες, την πρόσβαση στον Ατμοηλεκτρικό Σταθμό Αχλάδας - Μελίτης, της ΔΕΗ. Οδηγοί ταξί και φορτηγών απέκλεισαν, επίσης για δυο ώρες, τον τελωνειακό σταθμό Νίκης.