Γ. Καπελέρης «Δεν έλαβα καμία εντολή για ενδελεχή έρευνα»


Διαψεύδει τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ, Παπακωνσταντίνου ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης. >>>
Όπως επισημαίνει ο κ. Καπελέρης, «ουδεμία γραπτή εντολή για έρευνα» έλαβε σχετικά με τη λίστα καταθετών στη HSBC στην Ελβετία, από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ούτε και για τις 10 περιπτώσεις που περιλαμβάνονταν στη λίστα που του παρέδωσε.
«Δεν παρέλαβα ποτέ το cd. Σε συνάντησή μου με τον κ. Παπακωσταντίνου, τέλη του 2010 ή αρχές του 2011, μου παρέδωσε έγγραφο με δέκα ονόματα και μου έδωσε προφορική εντολή να διασταυρώσω τα στοιχεία. Από την ανεπίσημη έρευνά μου διαπίστωσα ότι από τα εισοδήματα που δήλωναν, δεν δικαιολογούνταν οι καταθέσεις τους στο εξωτερικό. Λίγες ημέρες μετά ενημέρωσα τον κ. Παπακωσταντίνου παραδίδοντάς του τα ευρήματα της άτυπης έρευνάς μου και το έγγραφο που μου είχε παραδώσει με τα δέκα ονόματα. Όμως δεν έλαβα καμία εντολή από τον κ. Παπακωσταντίνου για περαιτέρω έλεγχο. Και ουδέποτε έλαβα υπηρεσιακά επίσημο έγγραφο από το υπουργείο Οικονομικών, για να διενεργήσει η υπηρεσία μου ενδελεχή έλεγχο για αυτές τις δέκα περιπτώσεις», αναφέρει στο συμπληρωματικό υπόμνημά του ο κ. Καπελέρης.
Ο κ. Καπελέρης κατέθεσε, επίσης, στον εισαγγελέα και δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian της 28ης Οκτωβρίου στο οποίο ο πρώην υπουργός φέρεται να λέει πώς οι επικεφαλής του ΣΔΟΕ εσκεμμένα παρέβησαν τα καθήκοντά τους και δεν προχώρησαν σε έρευνα διότι φοβήθηκαν τα ονόματα που περιλαμβάνονταν στην επίμαχη λίστα.
Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σχόλια