Φροντιστηριακή στήριξη (ή, αν το προτιμάτε, "ενισχυτική διδασκαλία") προσφέρουν στους μαθητές, οι δήμοι Θεσσαλονίκης και Νεάπολης - Συκεών. Αναλυτικά: >>>

Πρόγραμμα «Εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Θεσσαλονίκης» διοργανώνει η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του δήμου, το οποίο θα υλοποιηθεί απογευματινές ώρες στα σχολεία:
• 15ο Γυμνάσιο, Κ. Ντήλ 24
• 20ο Λύκειο, Κλεάνθούς 30, Κάτω Τούμπα
• 32ο Λύκειο Καρδίτσας 1α, περιοχή Βούλγαρη
• 14ο Λύκειο, Σοφούλη - Γ. Παπανδρέου 1
Όσοι μαθητές επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα μπορούν να κάνουν εγγραφή στο e-mail: k.klitira@thessaloniki.gr ως και σήμερα, γράφοντας ονοματεπώνυμο - τηλέφωνο επικοινωνίας - μαθήματα επιλογής - τάξη φοίτησης - σχολείο επιλογής.
Πληροφορίες στο Τμήμα Προγραμματισμού & Μελετών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του δήμου, υπεύθυνη κ. Π. Κοκόζογλου στα τηλέφωνα: 2310 841962, 2310 840295 από 08:00 - 14:00.

Δωρεάν διδακτική στήριξη στο δήμο Νεάπολης- Συκεών 
Ο δήμος Νεάπολης –Συκεών στηρίζει τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα διδάκτρων σε ιδιωτικά φροντιστήρια, δημιουργώντας εργαστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας για μαθητές που φοιτούν στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου.
Αυτές τις ημέρες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής ενδιαφέροντος εκ μέρους των εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα Εργαστήρια, ώστε να δημιουργηθούν τα αντίστοιχα τμήματα που θα λειτουργήσουν το συντομότερο δυνατό και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων.
Η επιλογή των μαθητών που θα ενταχθούν στα Εργαστήρια θα γίνει βάσει αντικειμενικών κοινωνικών κριτηρίων, αλλά κύριο μέλημα είναι να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που θα κατατεθούν.
«Πιστεύουμε στον κοινωνικό και μορφωτικό ρόλο των εκπαιδευτικών, αφού κατά κύριο λόγο αυτοί είναι που τις δύσκολες περιόδους βοηθούν μέσα από την παιδεία στην ανάδειξη αξιών και οδηγούν σε μία κοινωνία ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, μια κοινωνία που ‘νοιάζεται’», τόνισαν σε επιστολή τους προς τους εκπαιδευτικούς ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να μετάσχουν στα δωρεάν Εργαστήρια Ενισχυτικής Διδασκαλίας, καθώς και όσοι γονείς θέλουν να εγγράψουν τα παιδιά τους, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο τηλέφωνο 2310 671100 (εσωτερικά: 177 και 159).