Η δίκη του 12χρονου που σκότωσε τον πατέρα του εν ψυχρώ την ώρα που εκείνος κοιμόταν στο σαλόνι ενάμιση χρόνο πριν, άρχισε. >>>


Όλα ξεκίνησαν την αυγή της 1η Μαΐου του 2011. Ο 10χρονος τότε Joseph Ηall ανασηκώθηκε στις μύτες των ποδιών του για να φτάσει στο τελευταίο ράφι της ντουλάπας. Εκεί ο πατέρας του Jeff κρατούσε ένα περίστροφο, πάντα οπλισμένο. Κατέβηκε τη σκάλα του σπιτιού, έσκυψε πάνω από τον πατέρα του που κοιμόταν στον καναπέ και πυροβόλησε στο κεφάλι.

Ο Joseph είχε μεγαλώσει παρακολουθώντας τις συγκεντρώσεις νεοναζί της περιοχής μέσα στο σπίτι του, αφού ο πατέρας του ήταν ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης Νεοναζί. Ο πατέρας του Jeff, άνεργος υδραυλικός για τρία χρόνια, προοριζόταν για ακόμη υψηλότερες θέσεις στα κλιμάκια των Αμερικανών νεοναζί και συχνά ξυλοκοπούσε τόσο τον γιο του όσο και τη γυναίκα του. Κάτι που φαίνεται ότι ο μικρός Joseph δεν άντεξε για πολύ και σκότωσε τον ίδιο του τον πατέρα

Η υπόθεση του Joseph σόκαρε και προκάλεσε εξαρχής σωρεία δημοσιευμάτων που τόνιζαν την εξτρεμιστική δράση του θύματος.

«Ο θάνατος ενός Αμερικάνου Ναζί» ήταν ο επικρατέστερος τίτλος σε αυτή την υπόθεση που εξαρχής ξεπέρασε την είδηση της δολοφονίας ενός πατέρα από το δεκάχρονο γιo του και εστίασε στη νεοναζιστική δράση του πατέρα. Μάλιστα μία ημέρα πριν τη δολοφονία, φωτογράφος και ρεπόρτερ των New York Times βρίσκονταν στο σπίτι του Jeff Hall προκειμένου να καταγράψει για την εφημερίδα τη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης νεοναζί στο σαλόνι με την τεράστια σημαία του αγκυλωτού σταυρού να κυριαρχεί στο χώρο. 

Τα ερωτήματα, σύμφωνα με τους New York Times, που εγείρει αυτή η ιστορία είναι πολλά: «Μπορεί ο δηλητηριώδης ρατσισμός να οδηγήσει σε τέτοιου είδους βία; Μπορεί ένα παιδί που έχει εκτεθεί από μωρό στο φυλετικό μίσος να ξεχωρίσει τι είναι σωστό και τι λάθος; Και άραγε «πώς μπορείς να κατηγορήσεις κάποιον που έχει εκτεθεί σε τόσο τοξικό μίσος όταν προσπαθεί να βρει μια διέξοδο από αυτό που ζει;»

Ο συνήγορος του μικρού, Michael Soccio, υποστηρίζει πως η έκθεση του σε ένα περιβάλλον νεο-ναζί και η φυσική κακοποίηση που υπέστη στο ίδιο του το σπίτι, του προκάλεσαν μια σειρά από νευρολογικά και ψυχολογικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, ο κατήγορος υποστηρίζει πως ο Joseph είναι ένας στυγνός δολοφόνος.

Ο Joseph έχει ήδη το ρεκόρ του μικρότερης ηλικίας κρατούμενου στις φυλακές εφήβων της Καλιφόρνιας. Όταν συνελήφθη ήταν ένα μικροσκοπικό δεκάχρονο μπερδεμένο αγόρι. Ένα αγόρι που τη στιγμή της σύλληψης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «αυτή η σχέση πατέρα γιου έπρεπε να φτάσει στο τέλος της».