Συναυλία στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο των 47ων «Δημητρίων» που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, δίνει σήμερα, στις 20:30, το μουσικό σύνολο «Leto Εnsemble». >>>
 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, με τίτλο «Ένας μουσικός περίπατος στον 19ο και 20ο αιώνα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο», συνδυάζει γνωστά έργα των Debussy και Ravel, με πρώτες εκτελέσεις έργων των J. Carmichael και Hendrik Hofmeyr. Θα ακουστούν ακόμη έργα των Μ. Emmanuel, Ε. Chausson, Α. Szalowski και E. Schulhoff. 
Το σύνολο των «Leto Ensemle» αποτελούν οι μουσικοί Κλειώ Παπαδοπούλου – Blonz στο φλάουτο, Shelley Levy στο κλαρινέτο και Pavel Timofejevsky στο πιάνο.
Στόχος των τριών καλλιτεχνών είναι να εξερευνήσουν και να προβάλλουν ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο, από παλαιότερα και σύγχρονα έργα. 
Το τρίο έχει εμφανιστεί σε αίθουσες του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων χωρών, ενώ μία συναυλία του μεταδόθηκε πρόσφατα από το BBC Radio 3. Το 2010, η γνωστή Γιαπωνέζα συνθέτρια Yoko Kubo συνέθεσε για τους «Leto Εnsemble», το κομμάτι «Reflet», που παρουσιάστηκε σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στο Λονδίνο. 
Εισιτήρια προπωλούνται στο Art Shop του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, στις τιμές των 10 και 5 ευρώ. Ώρες λειτουργίας εκδοτηρίου: Σάββατο 10:00 έως 18:00, Κυριακή 11:00 έως 15:00.