Αρνήθηκε την σχέση του με «μίζες», κατά την συμπληρωματική του απολογία στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο προφυλακισμένος για την εμπλοκή του στην υπόθεση Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιώργος Σαχπατζίδης. >>>


Ο επιχειρηματίας από την Κατερίνη - προσήχθη την Κυριακή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων - πρόβαλε ενώπιον του ανακριτή τον ισχυρισμό ότι τα λεφτά, τα οποία βρέθηκαν σε λογαριασμό εταιρείας που είχε στην Ιταλία, δεν έχουν σχέση με «ωφελήματα» για προμήθειες του Υπουργείου Άμυνας.

Υποστήριξε, ειδικότερα, ότι το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ που εισέρρευσε σε λογαριασμό της επίμαχης εταιρίας και κατά το κατηγορητήριο σχετίζεται με «μίζες», ήταν επένδυση ελβετικού Fund.

Ο κ. Σαχπατζίδης, ο οποίος φέρεται να διαδέχθηκε τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Ν. Ζήγρα, στη διαχείριση εταιριών που ανήκαν στον πρώην υπουργό, υποστήριξε ότι τα επίμαχα ποσά εμβάστηκαν στην ιταλική εταιρία, με σκοπό να επενδυθούν σε ακίνητα και σε τομείς ενέργειας, από συγκεκριμένο επενδυτικό ταμείο, τις συμμετοχές του οποίου ο κατηγορούμενος δήλωσε πως αγνοεί επικαλούμενος ρήτρες εμπιστευτικότητας.

Ο επιχειρηματίας, φέρεται ακόμη να ισχυρίστηκε, πως το εν λόγω ταμείο, του το σύστησε ο Ακης Τσοχατζόπουλος και για το λόγο αυτό διεκδικεί από τον πρώην υπουργό και το ποσό των, περίπου, 400 χιλιάδων ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρία, από τις ιταλικές αρχές για φορολογικές παραβάσεις.