Πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, αυτό τονίζει ο Ν. Μηταράκης. >>>
"Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και σε αυτή την πρόθεση περιλαμβάνονται και τα νησιά. Οι μόνες περιπτώσεις για τις οποίες δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο είναι μόνο αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι, και για τα νησιά δεν συντρέχουν. Δεν εννοούμε, όμως, την πώληση νησιών αλλά την εμπορική αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους".


Αυτό διευκρίνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ν. Μηταράκης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις των συνέδρων στην ενότητα "προσέλκυση ξένων επενδύσεων, πορεία ιδιωτικοποιήσεων, μεγάλα έργα" του συνεδρίου Capital and vision.

Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε ότι "οι υφεσιακές επιπτώσεις των 11,5 δισ. ευρώ είναι σημαντικές, αλλά η έλλειψη των 31 δισ. ευρώ της δόσης είναι πολλαπλασιαστικής σημασίας για την οικονομία μας".


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο υφυπουργός τόνισε, ότι άμεσος στόχος είναι να αξιοποιηθεί, στο έπακρο, μηχανισμός για να "ξεκολλήσουν" οι διαδικασίες για "δεκάδες χιλιάδες φακέλους", που αφορούν καταπατήσεις ακινήτων του δημοσίου, και να προχωρήσουν οι επενδύσεις μέχρι να ολοκληρωθεί το Κτηματολόγιο.