Με νεφώσεις και ασθενείς βροχές στα ανατολικά του νομού και στην περιοχή της ορεινής Χαλκιδικής αρχίζει η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη. >>>

«Στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Μπαίνουμε ομαλά στο Φθινόπωρο. Σήμερα θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Στην Κεντρική Μακεδονία θα κυμανθεί από 14-28 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα πέσει στους 10 βαθμούς. Οι άνεμοι είναι βοριάδες. Θα ενισχυθούν στα πελάγη και θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο», λέει ο διδάκτωρ μετεωρολόγος Μιχάλης Σιούτας από το Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης. 
Αύριο Κυριακή και μεθαύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι καλός με λίγες μόνο νεφώσεις και τη θερμοκρασία χωρίς να σημειώνει αξιόλογη μεταβολή. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σιούτας στην εφημερίδα "Μακεδονία" και στο makthes.gr,  αύριο «ενδέχεται να ανέβει και στη Μακεδονία αναμένεται να φτάσει στους 30 βαθμούς» . 
Με καλό καιρό σε γενικές γραμμές θα κυλήσει η ερχόμενη εβδομάδα. Με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις δεν προβλέπονται βροχές εκτός «από την προσεχή Τετάρτη όπου αναμένεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, σε Ήπειρο, Ιόνιο, Δυτική Στερεά και στη Δυτική Πελοπόννησο». 
Αναφέρει ακόμη ότι γενικά και τον Σεπτέμβριο δεν προβλέπονται βροχές. «Πιθανώς ο Σεπτέμβριος θα είναι ένας ξηρός μήνας όπως ήταν και οι προηγούμενοι μήνες του φετινού καλοκαιριού που διανύσαμε», διευκρινίζει ο μετεωρολόγος Μ. Σιούτας. 
Όσο για τη θερμοκρασία θα σημειώσει μικρές διακυμάνσεις και γενικά «θα παραμείνει σε πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Μιλάμε βέβαια για ένα ζεστό φθινόπωρο καθώς η θερμοκρασία στη συγκεκριμένη εποχή κυμαίνεται στους 24-25 βαθμούς», εξηγεί ο δρ μετεωρολόγος Μ. Σιούτας. 
________________________________________________________________
To κείμενο είναι της Μαριάνας Ε. Παπαδάκη, από τη "Μακεδονία"