"Θα στηρίξουμε το δημόσιο σύστημα υγείας. Τα γενόσημα κερδίζουν συνεχώς έδαφος στην αγορά καθώς τα προτιμούν οι ασφαλισμένοι. Αυτό σημαίνει εξοικονόμηση πάνω απο 100 εκατομμύρια ευρω το δίμηνο", δήλωσε στη ΝΕΤ ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς. >>>
"Εμείς είμαστε που βάζουμε χρονοδιάγραμμα πληρωμών στους φαρμακοποιούς, τακτοποιώντας τα χρέη του ΕΟΠΥΥ. Θα στηρίξουμε τον ΕΟΠΥΥ καί έχουμε σχέδιο διάσωσης του ΕΟΠΥΥ" τόνισε ο κ Σαλμάς. όπως είπε "οι φαρμακοποιοί έχουν διαπιστώσει τη δουλειά που γίνεται, γι αυτό και ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους". Ο Αναπληρωτής υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι "στο νέο κανονισμό παροχών που καταρτίζουμε όποιος φαρμακοποιός διανοηθεί να κλέψει έστω και ένα κουπόνι θα διαγράφεται απο τον Οργανισμό οριστικά". Ο υπουργός δήλωσε ότι απο τη Δευτέρα θα μπορεί κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να υποβάλει ηλεκτρονικά τα δικαιολογητικά στο ΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, ενώ προχωράει και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. "Με το νέο κανονισμό παροχών θα έχουμε εξοικονόμηση 250 εκατομμυρίων" είπε ο κ Σαλμάς διευκρινίζοντας οτι "στα άτομα με ειδικές ανάγκες δίνουμε πάρα πολλές παροχές".

Για την κατάργηση ή τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων ο υπουργός δήλωσε οτι για την περιφέρεια θα υπάρξει άλλος σχεδιασμός και θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πολιτών.