Στο κινηματοθέατρο Ολύμπιον, όπου στεγάζεται το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, κατέληξαν τα πανό τα οποία σκόπευαν να αναρτήσουν διαδηλωτές, στον Λευκό Πύργο. >>>

Μετά την άρνηση των αρχών να επιτρέψει στους, περίπου 100, διαδηλωτές, την ανάρτηση του πανό στο μνημείο - σύμβολο της Θεσσαλονίκης, οι  διαμαρτυρόμενοι κινήθηκαν προς την πλατεία Αριστοτέλους. Εκεί ζήτησαν να αναρτήσουν τα πανό από τα μπαλκόνια του Ολύμπιον, κάτι που έγινε.
Οι διαδηλωτές ανήκουν σε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσαν ότι, με αυτόν τον τρόπο, διαμαρτύρονται κατά της κυβερνητικής πολιτικής που σπρώχνει όλο και πιο πολύ προς τα κάτω τα κοινωνικά στρώματα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι περισσότεροι από τους θαμώνες των καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους συμφωνούσαν με το περιεχόμενο των πανό και δήλωναν ότι δεν ήταν διόλου ενοχλημένοι με την ανάρτησή τους. Παρατηρούσαν, πάντως, ότι κι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά, πλέον, στα... πλαίσια του "πολιτικού πολιτισμού", αφού, παλαιότερα, στην περίπτωση αντίδρασης των αρχών δε θα άλλαζαν, τόσο εύκολα, απόφαση.