Στην τελική ευθεία το θέμα των επενδύσεων στη Βόρειο Ελλάδα

Στη Βουλή βρίσκεται, πλέον, το θέμα των επενδύσεων στη Βόρειο Ελλάδα που έχουν "κολλήσει" μετά την κατάργηση της γενικής γραμματείας Βόρειας Ελλάδας και τη δημιουργία του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης. >>>

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως το θέμα θα λυθεί με τη δημιουργία της Επιχειρησιακής Μονάδας Ανάπτυξης που θα λειτουργεί στο πλαίσιο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης. 
Ο αρμόδιος υπουργός, Θόδωρος Καράογλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ψήφισης του νομοσχεδίου «επείγουσες ρυθμίσεις επενδυτικών σχεδίων», που αφορά τη συγκεκριμένη μονάδα, υποστήριξε ότι, με τη δημιουργία της, η Βόρεια Ελλάδα θα μετατραπεί σε χώρο υποδοχής επενδύσεων και κέντρο προώθησης αναπτυξιακών πρωτοβουλιών.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, με το εν λόγω σχέδιο νόμου επιταχύνεται ο χρόνος έγκρισης επενδυτικών σχεδίων, μειώνονται σημαντικά οι επιβαρύνσεις για τους επιχειρηματίες της βόρειας Ελλάδος και απλοποιούνται οι διαδικασίες, ώστε να εξυπηρετηθούν άμεσα.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Καράογλου, ο προϋπολογισμός των επενδυτικών σχεδίων που υποδέχεται, επεξεργάζεται και αξιολογεί η Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης(ΕΜΑ) στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ.

Σχόλια