Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Συζήτησαν θέματα της Ομογένειας, αλλά και την κατάσταση στη χώρα μας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις ΗΠΑ.
Εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη στήριξη, που παρέχει η ομογένεια στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας και δήλωσε: " Δεν κρύβω τη βαθειά μου συγκίνηση για τα λόγια συμπαράστασης αλλά και για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος, κινητοποιώντας την Ομογένεια της Αμερικής για να συμπαρασταθεί και να σταθεί στο πλευρό της μαχόμενης, αυτή τη στιγμή, Ελλάδος και του λαού μας, που, πράγματι, έχει υποστεί μεγάλες θυσίες για να μπορέσει η πατρίδα μας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της και, το κυριότερο, να ανακτήσει το κύρος της, να ξαναβρεί το βηματισμό της και τον προσανατολισμό της και να κινηθεί με αυτοπεποίθηση και σιγουριά στους κόλπους της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας" . Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση για αλληλεγγύη και ενωτικό πνεύμα μεταξύ της μητρόπολης Ελλάδας και της ομογένειας: " Είχαμε ταυτόχρονα την ευκαιρία να ανοίξουμε όλο το εύρος των θεμάτων που αφορούν τόσο στην Ομογένεια, όσο και στην πορεία της πατρίδας μας. Ενημέρωσα το Μακαριότατο για όλα όσα γίνονται αυτή τη στιγμή, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, για τις θυσίες του ελληνικού λαού και για την ανάγκη αυτή η εθνική προσπάθεια να έχει τη στήριξη όλων. Προϋπόθεση, και αυτό διδάσκει η ιστορία μας, είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι και αλληλέγγυοι αυτές τις δύσκολες ώρες, ώστε να μην διασαλευτεί η απαραίτητη κοινωνική συνοχή και η εθνική μας ενότητα, που πάντα ήταν η προϋπόθεση για να καταφέρνουμε μεγάλες νίκες μπροστά σε δύσκολες καταστάσεις σαν κι αυτή που σήμερα αντιμετωπίζει η Ελλάδα".