Παρέμβαση του πρωθυπουργού μετά τις αποκαλύψεις για έλεγχο πολιτικών προσώπων αναφορικά με παράνομο πλουτισμό. >>>

Σε συνέντευξη στο ΒΗΜΑGAZINO ο Αντώνης Σαμαράς υπογραμμίζει ότι ισχύει η θέση του για μηδενική ανοχή στα φαινόμενα διαφθοράς. «Όσο αφήνουμε σκιές, δε σώζουμε μόνο τους ενόχους, σπιλώνουμε τους αθώους» λέει ο πρωθυπουργός.
Επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση ζητά να έρθουν «όλα στο φως» και να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Ο καλύτερος τρόπος να αποκρυβεί ένα σκάνδαλο είναι να εφευρεθεί ένα ψευτοσκάνδαλο», λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να προστατευθούν οι ένοχοι είναι να κυνηγηθούν αθώοι» σημειώνει ο Αντώνης Σαμαράς.
 Για το νέο πακέτο μέτρων ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «πρέπει να οριστικοποιηθεί και να ψηφιστεί μέσα σε λίγες ημέρες». Προσθέτει ότι «η επόμενη δόση είναι απαραίτητη για την επιστροφή της ρευστότητας στην οικονομία».
Ο Αντώνης Σαμαράς επιμένει στο ότι «η πάταξη της φοροδιαφυγής αποτελεί κεντρικό στόχο», στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και σημειώνει: «H Ευρώπη θα ψηφίσει Ελλάδα. Οι εταίροι θα δουν τις αλλαγές που γίνονται. Δίνουμε τα σωστά μηνύματα και αποκαθιστούμε την αξιοπιστία της χώρας».
Στην ερώτηση αν κινδυνεύει η δημοκρατική ομαλότητα, απαντά πως «η δημοκρατία δεν κινδυνεύει μόνο από τους εχθρούς της, αλλά, κυρίως από την ολιγωρία όσων την υπερασπίζονται» και υπογραμμίζει ότι είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη νομιμότητα από κάθε παρανομία «είτε από κουκουλοφόρους, είτε από τάγματα εφόδου».