Με την κατάθεση της Αναστασίας Τσεμπερά, οικονομικής επιθεωρήτριας που έκανε τον έλεγχο για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, συνεχίστηκε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Στην κατάθεσή της, η κ. Τσεμπερά επισήμανε ότι κατά τον έλεγχο στο ταμείο του δήμου βρήκε 102 πλαστές αποδείξεις ύψους 17,9 εκ. ευρώ. Όταν, πάντως, ρωτήθηκε από τον πρόεδρο Γιώργο Αποστολάκη, που πήγαιναν τα χρήματα αυτά, παραδέχτηκε ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει την πορεία του χρήματος. Υπογράμμισε ότι υπήρχαν λογαριασμοί που δεν άνοιξαν, όπως μια θυρίδα που διατηρούσε ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Λεμούσιας, στην Τράπεζα Πειραιώς.
Σε ερώτηση του προέδρου, Γιώργου Αποστολάκη, απάντησε πως δεν μπορεί να πει αν οι κατηγορούμενοι διέπραξαν αδικήματα, τους χαρακτήρισε, όμως, κρίκους της ίδιας αλυσίδας, που αν είχε σπάσει δε θα συνέβαινε αυτό που συνέβη.
Στην κατάθεσή της, η κ. Τσεμπερά υπογράμμισε πως όλα περνούσαν από τα χέρια του βασικού κατηγορουμένου, Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος, όπως είπε, διακινούσε μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά και, όταν απουσίαζε, για οποιονδήποτε λόγο, η μεταφορά των χρημάτων δε γινόταν από άλλον υπάλληλο. Πρόσθεσε πως, το 2002, με απόφαση του –επίσης κατηγορούμενου- πρώην δημάρχου, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, η απόδοση των κινήσεων του ταμείου γινόταν, από τον Σαξώνη, κάθε χρόνο κι όχι συνεχώς.
Ειδικά για τον πρώην δήμαρχο είπε ότι δεν είχε δηλώσει εξοχικό που είχε αγοράσει στην Περία και για τον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου ότι είχε κάνει το ίδιο με ένα σκάφος που διέθετε.