Στην Αθήνα επιστρέφουν οι επικεφαλής της τρόικας για την έναρξη του τελικού γύρου διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό, εφόσον το πακέτο κλείσει εγκαίρως, θα συγκληθεί τηλεδιάσκεψη του Eurogroup πριν από τη συνεδρίαση της 8ης Οκτωβρίου, ώστε να καταστεί εφικτή μια πρώτη αποτίμηση του προγράμματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου.
 Αδιευκρίνιστο παραμένει πότε θα ολοκληρωθεί η έκθεση της τρόικας.
Αύριο Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Θα περιλαμβάνει και το νέο πακέτο μέτρων, με μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, με ταυτόχρονη λήψη νέων φορολογικών μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Στο Βερολίνο εν τω μεταξύ, ο εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών διέψευσε τα περί ειλημμένης απόφασης για την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα. «Δεν υπάρχει νέα κατάσταση πραγμάτων για την Ελλάδα», διευκρίνισε χθες βράδυ ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους, κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα.