Κλιμάκωση της βίας κυριαρχεί στη Συρία, καθώς οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις πλήττουν διαρκώς στόχους του καθεστώτος Άσαντ.

Οι Σύροι εξεγερμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για την απελευθέρωση της χώρας τους από τη διοίκηση του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ και το τελευταίο χτύπημα περιλάμβανε έναν καμικάζι αυτοκτονίας κι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά.
Ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός ανέλαβε την ευθύνη για το πλήγμα στη Δαμασκό, τη μεγαλύτερη επίθεση στην πόλη από την 18η Ιουλίου, όταν έκρηξη είχε προκαλέσει το θάνατο μεγάλου αριθμού αξιωματούχων ασφαλείας, του γαμπρού του Άσαντ, του υπουργού Άμυνας κι ενός στρατηγού. 
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία τόνισε πως η κρίση στη χώρα επιδεινώνεται. Οι μαχητές που πρόσκεινται στον Άσαντ σκότωσαν τουλάχιστον 16 ανθρώπους στη Δαμασκό, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων- ανάμεσά τους και τρία παιδιά. 
Εκτιμάται πως περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της εξέγερσης στη χώρα. Τα ξεσπάσματα βίας είναι ολοένα κι εντονότερα τα τελευταία χρόνια και οι συγκρούσεις εντείνονται στις δύο κύριες πόλεις της Συρίας, την πρωτεύουσα Δαμασκό και το Χαλέπι.