Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε ένα ημίχρονο για να τελειώσει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη. Τρεις αποβολές στο τέλος.

Σε μια από τις πιο εμφατικές νίκες στην ιστορία του επί του συμπολίτη, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με σκορ 4-1 τον Άρη, μπροστά στον Ιβάν Σαββίδη και 25.000 οπαδούς του στην Τούμπα. Νεύρα στο φινάλε με τον Κάκο να μοιράζε κάρτες και τους Κατσικά, Λόρενς και Γιαννιώτα να αποβάλλονται. 

Ο ΠΑΟΚ θέλησε να εκμεταλλευτεί την κακή κατάσταση του Άρη. Μπήκε δυνατά από την αρχή και πίεζε ασφυκτικά στην εστία του Βελλίδη, στο 9' ο Φωτάκης πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, σέντραρε, αλλά οι αμυντικοί του Αρη έκοψαν τελευταία στιγμή, ενώ στο 10' ο Λίνο γέμισε στην καρδιά της περιοχής των "κίτρινων", όμως, για λίγο οι επιθετικοί του "Δικεφάλου" δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Στη συνέχεια ο Ρομπέρ έφυγε από τα αριστερά, έφτασε στη γραμμή του άουτ, είδε τον Ιρλανδό να έρχεται, τον βρήκε με σέντρα στο ύψος της περιοχής και με μια βολίδα στην κίνηση, ο Λόρενς άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό.

Ο Κατσικάς απέτρεψε τον Αγκάνθο λίγο αργότερα να βάλει τους «κίτρινους» στο παιχνίδι και μετά από φάουλ για τον ΠΑΟΚ από τα δεξιά κοντά στο σημείο του κόρνερ, με εκτελεστή τον Φωτάκη, ο υψηλόσωμος αμυντικός σηκώθηκε πιο ψηλά απ΄ όλους στο ύψος του πέναλτι, και με κεφαλιά σημειώσε το 2-0 στο 23ο λεπτό. 

Στο 26' ο Αθανασιάδης βγήκε τετ α τετ, όμως, ο Βελλίδης απέκρουσε το πλασέ του, αλλά στη συνέχεια ο Λάζαρ έφυγε από τα δεξιά, έδωσε στον Αθανασιάδη στο ύψος του πέναλτι, αυτός με το στήθος έστρωσε στον Φωτάκη, ο οποίος από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Βελλίδη και πετυχαίνει το 3ο γκολ του Π.Α.Ο.Κ στο 30ο λεπτό. 

Στο 39' και έπειτα από κόρνερ του Κοέλιο, από τα αριστερά πήρε την πρώτη κεφαλιά ο Καπετάνος, δεύτερη κεφαλιά ο Αγκάνο και ο Άρης μειώνει 3-1. 

Πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ρομπέρ έφυγε πάλι από τα αριστερά, βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Αθανασιάδη και αυτός με απίστευτο γυριστό σουτ με τη μία στο 43ο λεπτό έκανε το 4-1. 

Το εκπληκτικό γκολ με βολέ του Αθανασιάδη και το ξέσπασμά του αμέσως μετά σφράγισαν από το πρώτο κιόλας ημίχρονο μια πολύ μεγάλη νίκη. 

Ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα στο β’ ημίχρονο, πέραν της κλασικής ευκαιρίας του Κλάους στο πρώτο πεντάλεπτο,παρόλα αυτά ο Άρης δεν φαινόταν ικανός να αντιδράσει.

Στο 61’΄ο Καπετάνος με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Γλύκο να διώξει σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πουλίδο έστειλε την μπάλα στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τον Γλύκο να πιάνει αέρα και τον Αγκάνθο να μην μπορεί να την στείλει στα δίχτυα καθώς η μπάλα βρήκε πάνω στα σώματα παικτών.

Από ένα σημείο κι έπειτα τα νεύρα άρχισαν να κυριαρχούν, με τον Κάκο να γίνεται πρωταγωνιστής και με κάρτες να προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση. Παρόλα αυτά η ένταση ήταν μεγάλη, ιδιαίτερα στο φινάλε κι έτσι οι Κατσικάς, Λόρενς, Γιαννιώτας, αλλά και ο Δώνης έφυγαν νωρίτερα για τα αποδυτήρια. Σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ πήρε μια μεγάλη νίκη, μπροστά στα μάτια του Ιβάν Σαββίδη που βρέθηκε για πρώτη φορά στην Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Έτο, Κάτσε (67’ Γεωργιάδης), Λάζαρ, Φωτάκης, Ρομπέρ (79’ Σαλπιγγίδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (90’ Πέλκας).

ΑΡΗΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ψυχογιός, Καζναφέρης (63’ Αγγελούδης), Νταμαρλής, Κοέλιο, Σουνάς (46’ Μαργαρίτης), Γιαννιώτας, Καπετάνος, Αγκάνθο.

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Τάτσης (Ηπείρου), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: Τούμπα