Παλιά οι δημοσιογράφοι κατέγραφαν. Τώρα, πρέπει να καλύψουν επτά σημεία, για να θεωρηθεί ότι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. >>>

Την άποψη αυτή εξέφρασε ο Mackenzie Warren, επικεφαλής του Ομίλου GANNETT, που μίλησε για την κρίση στα μέσα και το πώς αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί απο τους δημοσιογράφους. Την άποψή του είχαν την ευκαιρία να ακούσουν σπουδαστές δημοσιογραφίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΕΣHΕΜ-Θ. στο σεμινάριο που διενεργήθηκε με θέμα:'' Τα μέσα Ενημέρωσης το 2013: Πως η αλλαγή οδηγεί στην πρωτοπορία''
''Είστε εδώ απο επιλογή, το επάγγελμα αυτό είναι δύσκολο'', τόνισε στην εισήγησή του ο κ. Warren.
''Μπορούμε να ενισχύσουμε τον κλάδο μας με το να εστιάσουμε στην αλήθεια τον γεγονότων και στην αντικειμενικότητα της είδησης'', υποστήριξε.
Πρόσθεσε, ακόμη, πως ''το δημοσιογραφικό προιόν σήμερα καταναλώνεται συνεχώς χάριν στις νέες τεχνολογίες, οπότε για να γίνουμε αναγκαίοι στο κοινό το προϊόν μας πρέπει να είναι πολύτιμο και γίνεται πολύτιμο αν προσφέρουμε αξιόπιστες και αποκαλυπτικές ειδήσεις''.
Κλείνοντας την εισήγησή του ανέφερε ότι πλέον γραφείο του δημοσιογράφου είναι ''το σημείο του συμβάντος'' και πως ο δημοσιογράφος πρέπει να καλύπτει επτά αντικείμενα: Να καταγράφει (report), να συγγράφει (write), να απαθανατίζει (shoot), να παράγει (produce), να εκδίδει (edit), να  διασπά (crunch) και να δημοσιοποιεί (public).