Στην κορυφή της λίστας του περιοδικού Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου βρίσκεται για δεύτερη συνεχή χρονιά η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.  >>>

Δεύτερη είναι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και ακολουθεί η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, και οι δύο στις ίδιες θέσεις με πέρυσι. Η λίστα περιλαμβάνει γυναίκες από τους χώρους της πολιτικής, της βιομηχανίας διασκέδασης, της τεχνολογίας, των μη κερδοσκοπικών οργανισμών. Η κατάταξη προκύπτει από την επιρροή, τα χρήματα που διαχειρίζονται ή εισπράττουν και την παρουσία τους στα μίντια.

«Αυτές οι γυναίκες ασκούν επιρροή με πολύ διαφορετικούς τρόπους και για πολύ διαφορετικούς σκοπούς, όλες με πολύ διαφορετικές επιπτώσεις στην παγκόσμια κοινότητα», ανέφερε η πρόεδρος και εκδότρια του ForbesWoman, Μόιρα Φορμπς. Στις πέντε πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου περιλαμβάνονται επίσης η Μελίντα Γκέιτς, σύζυγος του Μπιλ Γκέιτς και πρόεδρος, μαζί του, του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, καθώς και η Τζιλ Έιμπραμσον, αρχισυντάκτρια των New York Times.

Στο νούμερο έξι σύμφωνα με το ΑΜΠΕ βρίσκεται η Σόνια Γκάντι, πρόεδρος του Ινδικού Εθνικού Κογκρέσου και στο νούμερο επτά η πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα. Όγδοη είναι η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.