Τρεις φωτιές βρίσκονται σε εξέλιξη, αυτήν την ώρα, στη δυτική Μακεδονία. Μία στο Σκοπό, άλλη μία στο Βροντερό Φλώρινας και η τρίτη στο Μονόπυλο Νεστορίου Καστοριάς. >>>

Μαίνεται για πέμπτη μέρα η πυρκαγιά στην περιοχή του Σκοπού της Φλώρινας, κατακαίγοντας δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δυτικής Μακεδονίας, η φωτιά κατευθύνεται στους πρόποδες του όρους Βόρας, στα όρια του νομού Φλώρινας με την Πέλλα. Στην περιοχή επιχειρούν 15 οχήματα της πυροσβεστικής με 23 πυροσβέστες, 34 άτομα πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες των δήμων και της ΔΕΗ, ενώ ρήψεις πραγματοποιεί πυροσβεστικό ελικόπτερο. 
Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στο Βροντερό Φλώρινας, όπου επιχειρούν δύο οχήματα με 10 πυροσβέστες και 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά καίει δάσος δρυός και ξερά χόρτα. 
Εξάλλου, στο Μονόπυλο Νεστορίου, στην Καστοριά, βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά που καίει δάσος πεύκων, δρυός και οξυάς. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν τέσσερα οχήματα με 10 πυροσβέστες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.