Ούτε ταμειακές μηχανές για να εκδίδουν αποδείξεις δεν είχαν τα παραλιακά μπαράκια που ελέγχονται εδώ και δύο μέρες από το ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης στις παραθαλάσσιες περιοχές της Καβάλας. >>>

Μάλιστα, ως ιδιοκτήτης τουλάχιστον του ενός από τα τρία καταστήματα που βρέθηκαν στο στόχαστρο του κλιμακίου φέρεται γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές για υποθέσεις ληστειών σε τράπεζες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία ευρεία επιχείρηση του ΣΔΟΕ, με στόχο τις φορολογικές παραβάσεις, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρο το νομό αλλά και σε γειτονικές περιοχές.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της Κυριακής «μπήκαν» στο στόχαστρο των ανδρών του ΣΔΟΕ δύο παραλιακά μπαράκια (beach bar) σε Ηρακλείτσα και ακτή Καλαμίτσας, τα οποία δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις στους πελάτες, ενώ στη συνέχεια οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι τα καταστήματα δεν είχαν καν... ταμειακές μηχανές.

Έλεγχος πραγματοποιήθηκε και χτες σε ένα ακόμη μπαράκι στην παραλία των Αμμόλοφων Καβάλας, όπου επίσης δεν υπήρχε ταμειακή μηχανή, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ένας από τους υπαλλήλους έδωσε στο ΣΔΟΕ το ΑΦΜ ανύπαρκτου προσώπου.

Ήδη συνελήφθησαν δύο άτομα ως υπεύθυνοι των καταστημάτων, ενώ από τις αρχές αναζητείται γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής, ο οποίος φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης τουλάχιστον ενός εκ των τριών παραλιακών μπαρ. Μάλιστα, το συγκεκριμένο άτομο έχει απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές κατά το παρελθόν για σοβαρά αδικήματα.