Κάποιοι προσπαθούν να στήσουν "σκηνικό" στη Θράκη. Το ντεκόρ είναι έτοιμο: Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, το μπαϊράμι, ομάδα μηχανόβιων που προκαλεί μουσουλμάνους... >>>

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Νέα περιοδεία θα κάνει στη Θράκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Αυτήν τη φορά θα ΄ρθει για το Μπαϊράμι, στις 17-19 Αυγούστου.
Αρχικά θα μεταβεί στην Κομοτηνή και θα επισκεφθεί τους γνωστούς συνδέσμους μουσουλμάνων που μιλούν για "μητέρες πατρίδες" . Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα με τους εξτρεμιστές της μειονότητας στο χωριό Φιλλύρα και στις 18 Αυγούστου θα μεταβεί στην Ξάνθη.
Γεύμα θα παρατεθεί και κοντά στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη συμμετοχή μουσουλμάνων Δυτικής Θράκης και Τούρκων, όπως γράφει η εφημερδια Yeni Safak.
Με τον τίτλο «Ιφτάρ αδελφοσύνης στο μηδενικό σημείο» αναφέρει ότι, ο «Σύνδεσμος Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης» οργάνωσε πρόγραμμα Ιφτάρ (γεύμα μετά την διακοπή της καθημερινής νηστείας κατά την διάρκεια του Ραμαζανίου) στην Κεσάνη, που είναι κοντά στο μηδενικό σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων. Στο γεύμα έλαβαν μέρος 800 άτομα από την Δυτική Θράκη και από διάφορες πόλεις της Τουρκίας.
Στο Ιφτάρ παρέστησαν οι ψευδομουφτήδες της μειονότητας Ιμπραχήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ καθώς επίσης οι βουλευτές Αϊχάν Καραγιουσούφ και Αχμέτ Χατζηοσμάν , ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ , οι βουλευτές του ΑΚΡ Χακάν Τσαβούσογλου και Μεχμέτ Μουεζίνογλου και ο βουλευτής του CHP Κεμάλ Ντεγιρμένντερελί.

Και... μηχανόβιοι κατά μπαϊραμιού!

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα νεαρών μηχανόβιων περνά έξω από τα τζαμιά και προκαλεί τους μουσουλμάνους.
Τις «προκλητικές ενέργειες από ομάδα 'μηχανοκίνητων' ακραίων στοιχείων, που συνέβησαν την ώρα της προσευχής των κατοίκων των οικισμών του δήμου που συμμετέχουν στο ραμαζάνι και έξω από τα τζαμιά» καταγγέλλει με δήλωση του ο δήμαρχος Τοπείρου Ξάνθης Στυλιανός Χατζηευαγγέλου (φωτογραφία πάνω δεξιά).
Σύμφωνα με το δήμαρχο, «για εμάς, που τόσα χρόνια στην περιοχή μας έχουμε με κόπο κατακτήσει την ισονομία και την ισοπολιτεία όλων των δημοτών μας, ανεξαρτήτως θρησκείας και καταγωγής, είναι αδιανόητο να αφήσουμε το γεγονός να περάσει ασχολίαστο».
«Είναι επίσης απαράδεκτο να εμποδίζονται οι συνδημότες μας στην τέλεση των θρησκευτικών τους καθηκόντων και να συμβαίνουν αυτές οι απρόκλητες και επικίνδυνες ενέργειες, που αποσκοπούν στον εκφοβισμό και την στοχοποίηση τους. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι αυτές οι συμπεριφορές στο δήμο Τοπείρου δεν θα περάσουν. Προειδοποιούμε αυτή τη μικρή ομάδα των επικίνδυνων, ανεγκέφαλων τραμπούκων, ότι στα σχέδιά τους θα μας βρουν αποφασιστικά αντιμέτωπους» προσθέτει ο κ. Χατζηευαγγέλου.