Θα απουσιάσει αύριο από τα περίπτερα και τους πάγκους πώλησης των εφημερίδων όλης της χώρας η «Καθημερινή», καθώς το σύνολο του προσωπικού της έχει κατέλθει σε 24ωρη απεργία. >>>


Η απεργία, η οποία άρχισε σήμερα, στις 3 μ.μ., και θα λήξει αύριο, στις 3 μ.μ., αφορά και το ηλεκτρονικό portal της εφημερίδας (www.kathimerini.gr), το οποίο έχει διακόψει τη ροή αναμετάδοσης ειδήσεων εδώ και λίγες ώρες. Προς ενημέρωση των αναγνωστών έχει μάλιστα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση.

Η απεργία διεξάγεται με απόφαση των σωματείων Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και  ΕΤΗΠΤΑ) με τη συμμετοχή όλων των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών που εργάζονται στην εφημερίδα. Αίτημα της κινητοποίησης είναι η άμεση επαναπρόσληψη έξι τεχνικών και δύο διοικητικών υπαλλήλων, που απολύθηκαν ύστερα από μακρόχρονη προσφορά τους προς την εφημερίδα. 

Σε σχετική ανακοίνωση τα τρία σωματεία αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ολοι μαζί ενωμένοι θα αγωνιστούμε διεκδικώντας το δικαίωμα στην εργασία, που με τρόπο εκδικητικό, αυταρχικό, παράνομο και καταχρηστικό στερεί η εργοδοσία της εφημερίδας από τους συναδέλφους μας».
________________________________________________________________