Παρά την οικονομική κρίση τα φακελάκια υπάρχουν και …βασιλεύουν στη χώρα μας.  >>>


 
 
Η δυσχερέστατη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας έγινε η αιτία για να υπάρξει αύξηση του φαινομένου ενώ ακόμα οι αρμόδιοι φορείς δεν μπορούν να πατάξουν το παράνομο αυτό φαινόμενο.

Έτσι, αν στο παρελθόν ζητούσαν κάποιοι γιατροί παράνομα χρήματα από αρρώστους για να εξυπηρετηθούν τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης ζητούν ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στους αρρώστους που τους επισκέπτονται.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σύμφωνα με το ΣΤΑΡ οι ασθενείς εκτός ότι δεν θέλουν τώρα πια δεν έχουν χρήματα να διαθέσουν για αυτό το σκοπό.

Ακόμα και η καμπάνια της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) που έλεγε πως αν σου ζητήσουν φακελάκι ...δώσε ένα άδειο, δεν επηρέασε τους συγκεκριμένους γιατρούς.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα 3 στους 10 Έλληνες έχουν δώσει φακελάκι σε γιατρό δημόσιου νοσοκομείου ενώ το ποσό εν μέσω κρίσης ξεκινά από 200-300 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τις 30.000 ευρώ ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Τα «γρηγορόσημα» στο ΕΣΥ πάνε και έρχονται. Μπορεί να ξεκινήσουν από 20 ευρώ για να ξεπερασθεί μια ουρά ή να βρεθεί ένα φορείο και μπορεί να φθάσουν και τα 100 ευρώ για να αντιμετωπισθεί μια γραφειοκρατική διαδικασία.