Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του δήμου Αριστοτέλη, κατόπιν σχετικού αιτήματος από τον αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος.  >>> 

 
Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις τρεις χθες το μεσημέρι, σε δύσβατη περιοχή στη θέση Μονοξυλίτης του Αγίου Όρους και κατά τη διάρκεια της νύχτας επεκτάθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ουρανούπολης, απειλώντας τον οικισμό. Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη το συντονιστικό περιφερειακό κέντρο της Πυροσβεστικής (ΣΠΕΚ) για να αποφασίσει εάν χρειάζεται η περαιτέρω κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων. Ήδη, στην Ουρανούπολη έχει σπεύσει κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ο αρμόδιος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας- ΠΣΕΑ Κωνσταντίνος Πάλλας προκειμένου να παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Παράλληλα σύμφωνα με το seleo.gr, έχουν κινητοποιηθεί εθελοντικές ομάδες δασοπυρόσβεσης από τη Θεσσαλονίκη που σπεύδουν στο σημείο της φωτιάς, ενώ έχει ήδη ζητηθεί η συνδρομή των δήμων του νομού Χαλκιδικής, αλλά και των Δήμων των υπολοίπων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ, που βρίσκονται σε ετοιμότητα για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου συνέστησε στους πολίτες ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμό και πιστή τήρηση των οδηγιών των αρχών. Παράλληλα διαβεβαίωσε πως τα αίτια της φωτιάς θα ερευνηθούν.
«Αυτές τις δύσκολες ώρες ο πανικός είναι κακός σύμβουλος. Απαιτείται ψυχραιμία, σύνεση, συντονισμός και οι πολίτες να τηρούν τις οδηγίες των αρχών. Με τη βοήθεια του Θεού, τη συνέχιση της οργανωμένης επιχείρησης και τις ηρωικές προσπάθειες των εκατοντάδων Πυροσβεστών μας που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο», δήλωσε ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το πρωί την Ουρανούπολη.
Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στην Ουρανούπολη, καθώς και στα Νέα Ρόδα και την Τρυπητή και οι επισκέπτες μπορούν να συνεχίσουν τις διακοπές τους στα καταλύματα της περιοχής, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής (ΕΞΧ) Γρηγόρης Τάσιος.