Συνέντευξη Τύπου δίνει σήμερα ο πρύτανης

Σε ανακριβή οικονομικά στοιχεία απέδωσε χθες ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γ. Μυλόπουλος την υπόθεση της «χρυσής τουαλέτας» των 30.000 ευρώ στην πρυτανεία, δίνοντας εξηγήσεις στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. >>>
Ο κ. Μυλόπουλος δίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη συνέντευξη Τύπου για το θέμα της διαχείρισης χρημάτων στο Πανεπιστήμιο, υποστηρίζοντας ότι υφίσταται συκοφαντική δυσφήμηση.

Δεσμεύτηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα όλα τα οικονομικά στοιχεία που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς του.
Ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου αποτελούμενη από τον αντιπρύτανη Ι. Παντή, τον κοσμήτορα της Νομικής Ν. Παρασκευόπουλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εταιρείας Διαχείρισης και Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΑΠΘ Γ. Καραγιάννη, παρουσίασαν επί δίωρο στον υπουργό Παιδείας όλα τα οικονομικά στοιχεία για τη διαχείριση της περιουσίας του ΑΠΘ.
Οι πανεπιστημιακοί υποστήριξαν ότι τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα είναι «ανακριβή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» και συμπλήρωσαν ότι τα πραγματικά στοιχεία παρουσιάστηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση της Συγκλήτου, η οποία υπερψήφισε ομόφωνα τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της Εταιρείας Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΑΠΘ.
Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε Ιδρυμα. «Ζήτησα από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος που ήδη διεξάγεται. Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και ιδιαίτερα στις μέρες μας απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού», υπογράμμισε.