Δήμαρχοι από την Τουρκία στη Θεσσαλονίκη

Τον Δήμαρχο του Κεντρικού Δήμου της τουρκικής πρωτεύουσας (Cankaya), Μπουλέντ Τανίκ και τον πρώην Δήμαρχο της τουρκικής πόλης Ντιντιμ, Μεχμέτ Σουσαλάν, υποδέχθηκε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. >>>


Ο Γιάννης Μπουτάρης, ενημέρωσε τους Τούρκους συναδέλφους του για το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο του Καλλικράτη. Έκανε λόγο συνεργασία και κοινή συμμετοχή σε πρωτοβουλίες που αφορούν την επιχειρηματικότητα, τις πολιτιστικές δράσεις και τον Τουρισμό.  Μίλησε για "άριστη επικοινωνία που ανάπτυξε το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τις προξενικές αρχές της Τουρκίας" και προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής με στόχο την προσέλκυση τουριστών από τη γειτονική χώρα. 
Στα κοινά πολιτιστικά στοιχεία που μπορούν να ενώσουν αντί να διχάσουν τους δύο λαούς, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος του Κεντρικού Δήμου της Άγκυρας Μπουλέντ Τανίκ. Ζήτησε διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε τοπικό επίπεδο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «μεσογειακή οικονομική κρίση», όπως την ονόμασε. 
Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η συμμετοχή σε κοινές πολιτιστικές δράσεις και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των τριών πόλεων. 

Σχόλια