Η ΟΕΕΘ έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για το θέμα

Επιστολή για την συγχώνευση των κεντρικών λαχαναγορών Αθηνών (Ο.Κ.Α.Α. Α.Ε.) και Θεσσαλονίκης (Κ.Α.Θ. Α.Ε.) απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και σε φορείς της χώρας, εκφράζοντας την αντίθεση της. >>>

Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει πως η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, από της ιδρύσεως και θεσμοθετήσεώς της ως δημόσιας επιχείρησης αποτελεί μια επιτυχημένη εμπορική επιχείρηση για την πόλη μας «και έχει καθιερωθεί ως ένας, θα λέγαμε, θεσμός για τους συναλλασσόμενους με αυτήν με μεγάλη παράλληλα προσφορά για την οικονομία της Θεσσαλονίκης.
» Με την ανωτέρω, όμως, συγχώνευση, η Κ.Α.Θ. στερείται της αυτοτελούς παρουσίας και λειτουργίας της και ιδιαίτερα μάλιστα αυτόν τον καιρό που η οικονομική κρίση μαστίζει από κάθε πλευρά τον επιχειρηματικό κόσμο. Δεν γνωρίζουμε, βέβαια, τους λόγους που υπαγόρευσαν την συγχώνευση καθώς και την σκοπιμότητα, αφού και πρόσφατα η Κ.Α.Θ. ευρέθη στο επίκεντρο με την δημιουργία παράλληλης ανταγωνιστικής λαχαναγοράς στην Βουλγαρία, παρά τις αντίθετες θέσεις και απόψεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης αλλά και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.
» Απαιτείται, λοιπόν, κατά την γνώμη μας να επανεξετασθεί το όλο θέμα και να παραμείνει αυτοτελής η λειτουργία της ως άνω αγοράς. Άλλωστε, πολλές από τις συγχωνεύσεις νομικών προσώπων που έχουν γίνει κατά το παρελθόν όχι μόνο δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αλλά προέκυψαν χειρότερα προβλήματα.
» Τελειώνοντας, θα παρακαλέσουμε να γίνουν δεκτές οι ενστάσεις της Διοικήσεως του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, τις οποίες και εμείς ως Ομοσπονδία στηρίζουμε ως ορθές και βάσιμες».
Η επιστολή στάλθηκε στους: Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Αντώνιο Μανιτάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη, τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον Αναπλ. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Διονύσιο Ψωμιάδη.