Δίωρη συνάντηση για τα περί σπατάλης στη διαχείριση των οικονομικών της Εταιρείας Διαχείρισης της Πανεπιστημιακής Περιουσίας του ΑΠΘ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», είχε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Ιδρύματος. >>>


Ο υπουργός είχε ζητήσει να ενημερωθεί άμεσα από τη διοίκηση του ΑΠΘ για την υπόθεση. Στη συνάντηση, ο πρύτανης απέρριψε, ως αβάσιμες, τις κατηγορίες που διατυπώνονται στο δημοσίευμα.

«Παρουσιάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία, τα οποία αναφέρονται στο πρόσφατο δημοσίευμα και τα οποία είναι αναληθή, ανακριβή και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα» υποστήριξε ο κ. Μυλόπουλος, μετά τη συνάντηση και έκανε γνωστό πως θα αναφερθεί δημοσίως στο θέμα με συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει αύριο, Παρασκευή, στο ΑΠΘ, παρουσία της Συγκλήτου.

«Το ΑΠΘ, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, ενδιαφέρεται να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τη συκοφαντική δυσφήμισή του» σημείωσε.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, από την πλευρά του, δήλωσε ότι ζήτησε από τον πρύτανη του ΑΠΘ να συνδράμει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς με όλα τα στοιχεία στον οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο του Ιδρύματος, που ήδη διεξάγεται» και πρόσθεσε: «Η χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και της δημόσιας περιουσίας είναι καθήκον όλων. Η λογοδοσία, οικονομική και κοινωνική, αποτελεί συστατικό στοιχείο της δημοκρατίας και, ιδιαίτερα στις μέρες μας, απόδοση σεβασμού στις θυσίες του ελληνικού λαού. Θα ασκηθεί άμεσος και ενδελεχής έλεγχος στη διαχείριση και του τελευταίου ευρώ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπως και σε κάθε ίδρυμα».

Εκτός από τον πρύτανη του ΑΠΘ, στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Ιδρύματος, Γ. Παντής, το μέλος της Συγκλήτου και Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Ν. Παρασκευόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ν. Καραγιάννης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η διοίκηση του ΑΠΘ προχώρησε σε αλόγιστες δαπάνες. Μεταξύ άλλων, το 2011 δαπανήθηκαν 1,3 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση της πανεπιστημιακής κατασκήνωσης στην Καλάνδρα Χαλκιδικής, 235.000 ευρώ για την ανακατασκευή του πανεπιστημιακού καταστήματος «Λογότυπος» και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της τουαλέτας στον 7ο όροφο του Κτιρίου Διοίκησης.

Για το θέμα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης διέταξε προκαταρκτική εξέταση.

Σε χθεσινή της συνεδρίαση η Σύγκλητος του ΑΠΘ υπερψήφισε ομόφωνα τον απολογισμό και τον προϋπολογισμό της Εταιρείας.

Την πόρτα του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης αναμένεται να περάσουν το επόμενο διάστημα οι οικονομικοί επιθεωρητές για να ελέγξουν τις δαπάνες τής Εταιρίας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ, ερευνώντας τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων που συνδέονται με τη διαχείριση των οικονομικών τού ιδρύματος.