Η δυτική Μακεδονία τιμώμενη περιφέρεια στην εφετινή 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο παλμός της ανάπτυξης στην περιφέρεια και της προσπάθειας των επιχειρήσεων να ξεπεράσουν την κρίση με την καινοτομία και την υλοποίηση δράσεων εξωστρέφειας, «χτυπά» στην 77η ΔΕΘ από τις 8-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. >>>


Ειδικότερα, στο θεματικό αφιέρωμα, «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα», Τιμώμενη Περιφέρεια είναι φέτος η Δυτική Μακεδονία, η οποία θα είναι παρούσα στο περίπτερο 16 με πλειάδα επιχειρήσεων και προϊόντων της.
Το αφιέρωμα, «Eλλάδα & Επιχειρηματικότητα», στο οποίο «πρωταγωνιστικό» ρόλο διαδραματίζουν οι Περιφέρειες της χώρας και τα Επιμελητήρια δίνει έμφαση στους ακόλουθους άξονες: α) Επιχειρηματικότητα – Τεχνολογία – Καινοτομία και άλλα στοιχεία που δημιουργούν την «Ταυτότητα» κάθε περιοχής, β) Πολιτισμός – Λαϊκές Γιορτές – Παράδοση και γ) Τουρισμός (Υπαίθρου – Θαλάσσιος & Χειμερινός).
Στο πλαίσιο αυτό, εκτός από τη Δυτική Μακεδονία, ήδη έχουν «κλείσει» τη συμμετοχή τους στην 77η ΔΕΘ η Περιφέρεια Κρήτης, η Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών, η οποία έρχεται στη ΔΕΘ για 2η συνεχή φορά με τουλάχιστον 50 τοπικές επιχειρήσεις της.
Μέχρι την έναρξη της 77ης ΔΕΘ, αναμένεται ότι το συγκεκριμένο αφιέρωμα θα εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο, καθώς εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από άλλα Επιμελητήρια της χώρας.
Την καινοτομία και την ανάδειξη της εφευρετικότητας και του πάθους, που διακρίνει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια εφαρμογών, αλλά και μεμονωμένα άτομα, θα επιχειρήσει να καταδείξει από την πλευρά του το αφιέρωμα INNOVATION & INVENTIONS.
Το αφιέρωμα αυτό απευθύνεται σε ευρεσιτέχνες ή δημιουργούς ρομποτικών κατασκευών απ’ όλη την Ελλάδα και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.
Εκτός από τα παραπάνω θεματικά αφιερώματα, στο πλαίσιο της 77ης ΔΕΘ υλοποιούνται και τα αφιερώματα MODA CASA, GLOBAL EXCHANGE, STATELAND, FARMA FAIR, AUTOLAND, ENERGY LAND, DOMISIS, E-GAMING & SPORTS WORLD.

Σχόλια