Στην πρόσληψη 3.273 ανέργων πρόκειται να προχωρήσουν μέσα στο προσεχές διάστημα δήμοι και διάφοροι άλλοι φορείς του νομού Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, το οποίο υλοποιείται από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ.  >>>


 
Όσοι ενδιαφέρονται για την πλήρωση των θέσεων αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους από την Παρασκευή 17 Αυγούστου μέχρι και τη Δευτέρα 27 του μήνα. Οι υποψήφιοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΚΟΧ.1 και να την υποβάλουν αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση: Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ - Παράρτημα Θεσσαλονίκης, Αισώπου 24 και Προμηθέως, Τ.Κ. 54 627, Θεσσαλονίκη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 385.810-14.

Όσοι προσληφθούν σύμφωνα με το makthes.gr στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας βάσει των τριών σχετικών προκηρύξεων που εκδόθηκαν από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ θα απασχοληθούν στους αντίστοιχους φορείς για χρονικό διάστημα πέντε μηνών, με την αμοιβή τους να ορίζεται στο ποσό των 25 ευρώ ημερησίως και σε κάθε περίπτωση να μην ξεπερνά τα 625 ευρώ μηνιαίως. Η χρηματοδότηση της δράσης αυτής γίνεται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

1.098 στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η μερίδα του λέοντος των νέων θέσεων εργασίας κατανέμεται στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνουν συνολικά 1.098 προσλήψεις. Από αυτές οι 1.033 αφορούν τον κεντρικό δήμο και οι υπόλοιπες 65 τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης Θωμάς Ψαρράς, για τη διευκόλυνση του κόσμου πρόκειται να οργανωθούν γραφεία υποστήριξης των υποψηφίων τόσο στο νέο δημαρχείο όσο και στις κατά τόπους δημοτικές κοινότητες. Οι δημοτικοί υπάλληλοι σύμφωνα με τον κ. Ψαρρά θα διανέμουν τα έντυπα του διαγωνισμού, αλλά και θα παρέχουν βοήθεια σε κάθε ενδιαφερόμενο ακόμη και για τη συμπλήρωση της αίτησής του. Τα γραφεία αυτά θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, από τις 8 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, στα ακόλουθα σημεία:

- Δημαρχιακό Μέγαρο (Βασιλέως Γεωργίου Α 1)

- Α’ Δημοτική Κοινότητα (Παύλου Μελά 40)

- Β’ Δημοτική Κοινότητα (Μοναστηρίου 93)

- Γ’ Δημοτική Κοινότητα (Ακροπόλεως 6)

- Δ’ Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 72, περιοχή Πολιτιστικού Κέντρου Τούμπας)

- Ε’ Δημοτική Κοινότητα (Βασιλίσσης Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου)

- Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας (Ελευθερίας 24)

Στο πλαίσιο της ίδιας προκήρυξης προβλέπεται ακόμη η πρόσληψη 20 ατόμων στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας-περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 30 στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα Θεσσαλονίκης, 50 στη ΜΚΟ Άρσις και έξι στη ΜΚΟ Καλλιστώ.

Eπιπλέον 1.062 θέσεις

Για το νομό Θεσσαλονίκης το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ εξέδωσε ακόμη μία προκήρυξη, η οποία αφορά την πρόσληψη 1.062 ανέργων. Οι θέσεις αυτές κατανέμονται ως εξής: δήμος Νεάπολης-Συκεών (200), δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης (150), δήμος Καλαμαριάς (55), δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη (300), Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (20), Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης (15), δήμος Παύλου Μελά (180), Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης (15), Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδας (15), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (70), Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών-Εργάνη (12) και μη κυβερνητική οργάνωση Άρσις-Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (30).

Στο μεταξύ και ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ανακοίνωσε τη λειτουργία γραφείων υποστήριξης κατά το διάστημα υποβολής δικαιολογητικών στους κατά τόπους συμβουλευτικούς σταθμούς:

- Αγίου Παύλου (Ηπείρου 9-11)

- Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)

- Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, στο ισόγειο του δημαρχείου)

- Πεύκων (Ειρήνης 19)

ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Προσλήψεις και σε περιφερειακούς δήμους

Την πλήρωση επιπλέον 1.007 θέσεων προβλέπει η τρίτη προκήρυξη που εκδόθηκε από το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Η κατανομή των θέσεων αυτών διαμορφώνεται ως εξής: δήμος Ωραιοκάστρου (150), δήμος Δέλτα (120), δήμος Λαγκαδά (140), δήμος Θέρμης (140), δήμος Βόλβης (50), Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας δήμου Βόλβης (45), Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος δήμου Βόλβης (30), Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης δήμου Βόλβης (15), Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λαγκαδά (10), Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης δήμου Λαγκαδά (15), Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού και Παιδείας Λαγκαδά (15), Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνας (40), Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων «Ο Άγιος Παντελεήμων» (20), Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης δήμου Χαλκηδόνας (10), Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης δήμου Δέλτα (10), Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Χαλκηδόνας (96), Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θέρμης (12), Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (30), περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης (18), Κέντρο Στήριξης της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών-Εργάνη (10), ΜΚΟ Άρσις - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων (15), Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα (10), Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης (6).