Καλά ενημερωμένοι θα πρέπει να είναι όσοι πάρουν τον δρόμο της επιστροφής καθώς στο Νοτιοανατολικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ.  >>>
 
 
Θυελλώδεις άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δευτέρα.
Από αύριο Τρίτη αναμένεται να κοπάσουν οι άνεμοι και να σημειωθεί άνοδος της θερμοκρασίας.
Αναλυτικότερα για την Αττική ο καιρός θα είναι καλός με ενισχυμένους βόρειους ανέμους και την θερμοκρασία να φτάνει τους 31 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατήσουν οι τοπικές νεφώσεις και η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 21 έως 31 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 23 έως 33 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη. Στα Δωδεκάνησα και στη νότια Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά στους 34 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, αρχικά ασθενείς και μέτριοι μετά το μεσημέρι.

Αναλυτικότερα

Αττική

Καλό καιρό με ενισχυμένους βόρειους ανέμους, αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 31 βαθμούς Κελσίου. Ισχυροί βόρειοι άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη

Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται για τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι θα πνέουν στον Θερμαϊκό.

Μακεδονία, Θράκη

Στην κεντρική Μακεδονία, θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 ως 35 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και ανατολική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά μέχρι 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 ως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη μέχρι και 33.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 ως 33 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη 21-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο νωρίς το πρωί πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: σε άνοδο κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Τέταρτη 22-08-2012 και Πέμπτη 23-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε περαιτέρω άνοδο.
Παρασκευή 24-08-2012 και Σάββατο 25-08-2012
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 5 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.