5f1xiosΗ Μαρία Πασσαλή, σκηνογράφος και εικαστικός στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα της Θεσσαλονίκης, ήταν μία από τους 3 νεκρούς του δυστυχήματος που σημειώθηκε στη Χίο. >>>

 

«Στολίδι για τον πολιτισμό της Θεσσαλονίκης», την χαρακτήρισε ο πρώην αντιδήμαρχος Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης, ο οποίος είπε πως την Κυριακή το βράδυ μιλούσε μαζί της για θέματα πολιτισμού της Θεσσαλονίκης. Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.

Στο τροχαίο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι -ένας άνδρας και δύο γυναίκες. Έγινε στις 08:30 το πρωί, όταν λεωφορείο των ΚΤΕΛ έπεσε σε χαράδρα.

Στο νοσοκομείο του νησιού νοσηλεύονται τραυματισμένα εννέα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λεωφορείο που εκτελούσε το δρομολόγιο από Καρδάμυλα για Χίο ξέφυγε από την πορεία του στη διασταύρωση του χωριού Συκιάδας, ανετράπη και έπεσε σε χαράδρα βάθους περίπου 5 μέτρων. Στη συνέχεια το όχημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στο σημείο έφτασαν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα που απεγκλώβισαν τον οδηγό και επιβάτες ωστόσο για δύο εξ αυτών ήταν ήδη αργά.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού όπου η εικαστικός και, επί χρόνια, συνεργάτιδα του ΚΘΒΕ, αλλά και του Ε Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, Μαρία Πασσαλή, υπέκυψε στα τραύματα της.

Πυροσβέστες και αστυνομικοί ανέσυραν με τη συνδρομή γερανοφόρου οχήματος το λεωφορείο και από την έρευνα στο εσωτερικό διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε άλλο εγκλωβισμένο άτομο