Στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ μίλησε ο πρόεδρος  του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, που αύριο θα θα παρουσιάσει τη νέα διακήρυξη του κόμματος στη Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ που θα συνέλθει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. >>>

Στην ομιλία του στην ΚΟ ο κ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων:
"Η Ελλάδα τώρα χρειάζεται τη σαφή πολιτική στήριξη των εταίρων ώστε η μη δημοσιονομική κρίση να μη μετατραπεί σε κρίση κοινωνικής συνοχής και πολιτικής δυσλειτουργίας. Το ισχύον μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι ανεπαρκές, είναι αναγκαίο ένα νέο ρεαλιστικό επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο με παράταση της προσαρμογής έως το 2017".
Αναφερόμενος στη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής της 28ης-29ης Ιουνίου για απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τους μηχανισμούς στήριξης, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι η χώρα έχει «ανοιχτό το αίτημα, αλλά τώρα πια και το δικαίωμα» να ζητήσει την ένταξή της στη συμφωνία. Πρέπει να υπάρξει ίση μεταχείριση με χώρες όπως η Ιρλανδία και η Ισπανία.
Όσον αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο τόνισε πως δεν μπορούν και δεν απαιτούνται να γίνουν ωμές απολύσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, από το 2009 ώς το 2012 "υπάρχει μείωση του συνολικού αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα κατά 103.000 άτομα. Ιδιωτικοποίηση δεν σημαίνει ούτε εκποίηση ούτε ξεπούλημα, σημαίνει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη".
Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «δεν βοηθούν τη χώρα όσοι αρκούνται στις προεκλογικές κραυγές, συνθηματολογίες και ρητορείες, όσοι νομίζουν ότι ριζοσπαστισμός είναι ο συντηρητισμός, η εμμονή στον κρατισμό και τον συντεχνιασμό, όσοι παίζουν διαρκώς ανάμεσα στη σκληρή διαπραγμάτευση και τη μονομερή καταγγελία, όσοι αρνούνται να μετάσχουν στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».