Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) ζητά την ανακληση των απολύσεων από τον Alpha... >>>
 
 
Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΟΕΣΥ:"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών καταδικάζοντας την ενέργεια του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ALPHA να κλείσει το γραφείο του στη Θεσσαλονίκη, απολύοντας δύο δημοσιογράφους, στέκεται στο πλευρό της ΕΣΗΕΜ-θ και στηρίζει την απόφαση της ΕΣΗΕΜ-θ και της ΕΣΗΕΠΗΝ για 24ωρη απεργία την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 στο γραφείο του ALPHA στη Θεσσαλονίκη.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί την εργοδοσία του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού να ανακαλέσει τις απολύσεις και να διατηρήσει εν λειτουργία το γραφείο, για προστασία του ενημερωτικού χαρακτήρα που οφείλει να διαθέτει το πρόγραμμά του.
Η ΠΟΕΣΥ προειδοποιεί ότι θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα και με όλα τα μέσα, τυχόν απόπειρα να σημειωθούν παρόμοια αντεργατικά και αντιδημοσιογραφικά κρούσματα στην Αθήνα ή σε άλλες περιοχές, με υπονόμευση των εργασιακών σχέσεων.
Καλεί τις Ενώσεις των εργαζομένων σε επαγρύπνηση, ώστε με μαχητική αποφασιστικότητα να αποκρουσθεί πανελλαδικά άμεσα, έστω και μία νέα απόλυση στον ALPHA".