Εντάξει καλές οι διακηρύξεις περί "ολυμπιακού πνεύματος" ωστόσο κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει την εξουσία άλλων μη αθλητικών παραγόντων. >>>

Έτσι όταν ο θεατής εισέρχεται στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, αυτόματα πρέπει να ακολουθεί κάποιους κανόνες, ώστε να συμβαδίζει με τα "θέλω" τις ΔΟΕ και των χορηγών. Αυτών δηλαδή που κινούν τα νήματα σε μια τέτοια διοργάνωση. Ας δούμε λοιπόν 10 παράξενους κανόνες που ισχύουν αυτές τις μέρες στο Λονδίνο.
1 Απαγορεύονται σημαίες χωρών που δεν είναι μέλη της ΔΟΕ. Ο κανονισμός ισχύει σε κάθε Ολυμπιάδα και φέτος μάλιστα τροποποιήθηκε για χώρες όπως η Σκωτία και η Ουαλία, που λαμβάνουν μέρος ως Μεγάλη Βρετανία. Όμως ισχύει κανονικά π.χ για τη Βασκονία ή τη Βόρεια Ιρλανδία
2 Μία Mastercard είναι εντελώς άχρηστη. Οι πληρωμές γίνονται μόνο με μετρητά η με Visa (επίσημος χορηγός της διοργάνωσης)
3 Από τα καλύτερα: Απαγορεύονται οι τηγανητές πατάτες! Εκτός φυσικά αν είναι McDonalds. Εξαίρεση έγινε για τους παραδοσιακούς πωλητές fish n chips που συνεχίζουν να τηγανίζουν τις πατάτες που δίνουν με το ψαράκι τους. Όλα τα υπόλοιπα εστιατόρια όμως απλά δεν επιτρέπεται να πουλάνε τηγανητές πατάτες!
4 Απαγορεύεται το πικνίκ! Δεν μπορείς δηλαδή να μεταφέρεις μαζί σου φαγητά και να κάτσεις στο πάρκο να δεις το κανόε καγιάκ η την κωπηλασία. Η μόνη λύση είναι τα McDonalds
5 Απαγορεύεται η δημοσιοποίηση φωτογραφιών. Πέρασε ο Λεμπρόν από δίπλα σου και βγήκατε μαζί μια φωτογραφία; Δεν μπορείς να την ανεβάσεις καν στο facebook! Καλά για εφημερίδα και blog ούτε λόγος. Βέβαια στα social media θα κάνουν τα στραβά μάτια λίγο αφού δεν είναι εύκολο να τα ελέγξει κανείς
6 Απαγορεύεται να αναφέρεσαι στο επίσημο site των αγώνων με τρόπο μη αρμόζον στο Ολυμπιακό ιδεώδες. Αν, ας πούμε, ανεβάσεις στο τουίτερ μια ρατσιστική ατάκα και μετά βάλεις link στο www.london2012.com ,τότε θα έχεις πρόβλημα, ακόμη κι αν δεν είσαι αθλητής.
7 Στην περίπτωση των αθλητών τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, μετά την περίπτωση της Παπαχρήστου αλλά και της γερμανίδας Κέλερ. Οποιοδήποτε σχόλιο μπορεί να αποδειχτεί ικανό να οδηγήσει σε αποκλεισμό από τους αγώνες.
8 Απαγορεύεται κάθε είδους μουσικό όργανο. Οι Βρετανοί έμαθαν μάλλον από το Μουντιάλ του 2010 και κάθε όργανο που μπορεί να προκαλέσει ηχορύπανση (βλ. βουβουζέλα) κατάσχεται από την ασφάλεια του χώρου.
9 Υπάρχουν ειδικοί περιορισμοί στη χρήση του Internet. Η ΒΤ,ο επίσημος τηλεπικοινωνιακός φορέας των αγώνων, έχει τα δικά του hotspots και όποιος δεν έχει σύνδεση, πρέπει να πληρώσει 10 λίρες την ημέρα για να μπαίνει στο Internet. Και υπάρχει και ένας πρόσθετος λόγος: Υπάρχουν φόβοι κατάρρευσης του Internet από την πολλή πληροφορία που θα στέλνουν όσοι βρίσκονται στα στάδια.
10 Οποιαδήποτε άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις της ασφάλειας οδηγεί στο αυτόφωρο.


από το www.aggelioforos.gr