H O.N.NE.Δ. Ν. Θεσσαλονίκης συµµετέχει στο 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Ν.Λυγερού, που γίνεται στη Γαύδο! >>>

"H θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ µέχρι πριν λίγες µέρες ήταν προεκλογική δέσµευση
της Νέας Δηµοκρατίας. Σήµερα είναι πρωθυπουργική δέσµευση", υπογραμμίζουν από την ΟΝΝΕΔ και θυμίζουν τα λόγια του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά: «Μπορεί να φαίνονται συνοπτικά, αλλά και τα τέσσερα αυτά σηµεία ανοίγουν νέους δρόµους για την άσκηση εξωτερικής πολιτικής. Χωρίς να αµφισβητούνται τα παραδοσιακά ερείσµατα και οι συµµαχίες της Ελλάδας αναζητούνται νέες τοπικές
συνεργασίες, δίνεται έµφαση στην ανακήρυξη της ΑΟΖ που πρέπει να γίνει πολύ σύντοµα. Προσεχτικά, αλλά σύντοµα». 
Εξάλλου, η ΟΝΝΕΔ είχε ανοίξει από τη Θεσσαλονίκη τον κύκλο των συζητήσεων για τον ΑΟΖ (είχε οργανώσει , στις 31 Μαρτίου 2012, εκδήλωση με θέμα "ΑΟΖ: Αφήνουµε πίσω µας το χθες, Νέες Γενιές, Νέες Πολιτικές", για να ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις σε Αμύνταιο και Ναύπλιο).
Από χθες, 13 ως τις 16 Ιουλίου, οι νέοι της Νέας Δημοκρατίας συµµετέχουν στο 2ο Master Class Τοποστρατηγικής και ΑΟΖ του καθηγητή Ν.Λυγερού, θέλοντας να δείξουν τη σηµασία θέσπισης της ελληνικής ΑΟΖ. 
Τα θέµατα που θα αναλυθούν είναι: 
1. Τοπολογία
2. Θεωρία γραφηµάτων
3. Φασµατική ανάλυση
4. Θεωρία παιγνίων
5. Στοιχεία τοποστρατηγικής
6. Διαγράµµατα Voronoi και Α.Ο.Ζ.
"Το έχει ανάγκη η Ελλάδα, ήρθε η ώρα να γίνει δικαίωµά της. Δεν αρκεί να διαβάζεις για τα ακριτικά νησιά αν πραγµατικά τα θες πρέπει να έρθεις εκεί όπου υπάρχει η µάχη της ρωµιοσύνης για να δείξεις στους δικούς µας ότι δεν πρόκειται να τους αφήσεις ακόµα και αν σου το ζητήσουν. Ετοιµάσου για Γαύδο", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση - πρόκληση της ΟΝΝΕΔ.