alphabank_01Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στον εγχώριο τραπεζικό τομέα, καθώς μία μέρα μετά την επίσημη εκκίνηση της λειτουργίας της νέας τράπεζας που προέκυψε από τη συγχώνευση της Πειραιώς με το υγιές τμήμα της Αγροτικής, η Alpha Bank ανακοίνωσε επισήμως ότι υπέβαλε πρόταση στην Credit Agricole για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας. >>>

Η ανακοίνωση της Alpha Bank συνοδεύεται με κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία σχετική συμφωνία έχει ήδη κλείσει.

Στην ανακοίνωση της Alpha Bank σημειώνεται πως η τράπεζα "φρονεί ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, εναρμονίζεται με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις αρχές και, παράλληλα, συμβάλλει στην αξιόπιστη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος".

Εξελίξεις αναμένονται και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς πολλές ελληνικές τράπεζες φέρονται να έχουν εκδηλώσει ήδη ενδιαφέρον.

Το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο στις εξελίξεις στον ελληνικό τραπεζικό τομέα. Χθες, η διοίκηση της Πειραιώς ενημέρωσε σε τηλεδιάσκεψη τους διεθνείς αναλυτές σχετικά με το τραπεζικό deal με την Αγροτική.