Επιστολή προς τους εμπορικούς διευθυντές τεσσάρων μεγάλων αεροπορικών εταιρειών, της British Airways, της Swissair, της Alitalia και των Τσεχικών Αερογραμμών, θα στείλει τις αμέσως επόμενες μέρες, ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου, προκειμένου να τους καλέσει για να συζητήσει μαζί τους, τους λόγους για τους οποίους προτίθενται να διακόψουν τις πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη. >>>

Αυτό έγινε γνωστό, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα ο υπουργός με εκπροσώπους της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας - Θράκης, του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και των επιμελητηρίων (ΕΕΘ, ΒΕΘ και ΕΒΕΘ).

«Θεωρώ ότι θα υπάρξει ανταπόκριση» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «υπήρξε διαβεβαίωση από τους σχετικούς φορείς που έχουμε ήδη επικοινωνία, ότι οι πόρτες είναι ανοιχτές και ότι οι συγκεκριμένες αεροπορικές εταιρείες είναι διατεθειμένες να κουβεντιάσουν και εφόσον λυθούν κάποια προβλήματα που υπάρχουν, να συνεχίσουν τις πτήσεις από και προς τη Θεσσαλονίκη και κατά τη διάρκεια του χειμώνα».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι σκοπεύουν να διακόψουν τις πτήσεις από τον Οκτώβριο και μετά, συνεπώς το υπουργείο θεωρεί ότι μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο θα έχουν γίνει οι συναντήσεις. «Εφόσον υπάρξουν ρεαλιστικές προτάσεις από τις εταιρείες θα τις αντιμετωπίσουμε. Προφανώς αν μας ζητήσουν κάποια ποσά, που θα είναι απαγορευτικά, δεν θα υπάρχει δυνατότητα. Αν όμως μας ζητήσουν την αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων θα φροντίσουμε να τα αντιμετωπίσουμε» τόνισε.

Ερωτηθείς για τα πρακτικά αυτά προβλήματα, αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία των ξένων επισκεπτών, στο αεροδρόμιο κατά την άφιξή τους, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν επαρκείς δυνάμεις για έλεγχο ταυτοτήτων και διαβατηρίων, στην έλλειψη καλής συγκοινωνίας, από το αεροδρόμιο προς την πόλη, και την έλλειψη χώρων δημόσιας υγιεινής, που θα έπρεπε να υπάρχουν. «Αυτά είναι ζητήματα που είναι ρεαλιστικά και θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν» πρόσθεσε.